Реклама / Ads
25| 7443 |14.12.2015 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Хората на ДСБ във властта ще освободят позициите си

.
Ген. Атанас Атанасов
Нашият председател изглеждаше емоционален, когато взе решението да не подкрепя правителството на Бойко Борисов, въпреки това, решението беше плод на натрупано напрежение между управляващите и нас. Това каза зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в предаването "Още от деня" по БНТ.
 
По думите му управляващите не са ги зачитали като партньор. Решението ни е категорично и няма да се промени. ДСБ оттук нататък ще бъде опозиция, категоричен е той. "Имаше маса безобразия срещу наши кандидати за изборите. Ние предложихме на ГЕРБ да се явим с общи кандидати на местните избори, но те ни отказаха", посочи ген. Атанасов.

"Само в 2-3 общини управляваме заедно, ГЕРБ предпочете на местно ниво да управлява с ДПС. През цялото време ни се даваха знаци на незачитане. Ние не се обидихме, а се убедихме, че не ни зачитат. Видяхме, че основните реформи, които заложихме не вървят. Съобразявайки се с обществените настроения искахме по-радикални реформи. Ние бяхме опрени в стената".

Той добави, че за ДСБ е важно, че обществото ги подкрепя. "Всяка една опозиция се бори за предсрочни избори, но на този етап това е безсмислено", добави ген. Атанасов. "В този парламент опозиция няма. Той посочи, че ДПС доста често гласува в подкрепа на ГЕРБ. БСП нали са срещу Георги Първанов, а гласуват с него. Те са имитация на опозиция".

По думите му, след като здравният министър Петър Москов е пожелал да остане във властта, той е трябвало да напусне ДБГ. "По тази причина беше приета и оставката му. По устав ние нямаме възможност да го изключим. До онзи ден той ми беше приятел. Не е въпрос дали аз одобрявам неговата постъпка, тя е необяснима за партията. Той повече не може да бъде част от ДСБ.

По думите му членовете на ДСБ, на различни позиции от властта, ще ги освободят. поне повечето от тях, добави той. Атанасов заяви, че е разговаряно с всички тези хора и нито един от тях не отказал да освободи позицията си. Като уточни че онези, които все пак решат да останат във властта, че вече няма да са от ДСБ.


"Ние ще се подготвим сериозно за президентските избори", увери Атанасов, но отказа да назова конкретен кандидат. Нито потвърждавам, нито отричам водил ли сме разговори по темата, но спирам дотук. В политиката няма емоции, има позиции, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7113 |13.12.2015 ДСБ излизат от властта, но Москов остава . 32| 9670 |12.12.2015 Ген. Атанасов: Двама министри напуснаха заради Цацаров . 11| 7359 |08.12.2015 Ген. Атанасов: Светлозар Лазаров е инструмент с опорни точки . 9| 4569 |07.12.2015 Страхът осигури властта на льо Пен във Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads