Реклама / Ads
48| 5965 |02.11.2023 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Има фина и добре подредена намеса на руските специални служби в българския изборен процес

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: Стопкадър: bTV
”Забелязвам от това, което се случи на изборите в София, че има фина и добре подредена намеса на руските специални служби в българския изборен процес. Русия откакто започна войната в Украйна, инвестира изключително огромен финансов ресурс в своите разузнавателни служби, за да могат те да влияят на политическите процеси. Вижте какво се случи след изборите в Словакия - тя спря да подпомага Украйна. Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас, за повлияване на политическата обстановка.”
 

Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

 

По думите му трябва да се поиска оставката на председателя на ДАНС веднага. 

 

"Аз мисля, че всеки мислещ човек си дава сметка, че става дума за класическо активно мероприятие, изработено от ДАНС, за да могат да бъдат обслужени конкретни политически интереси", отбеляза той.

 

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ изрази мнение, че най-широко разпространеното организирано престъпление в България е купуването на гласове.

 

"Купуват тези, които имат пари. Нашата коалиция - ПП-ДБ - е категоричен противник на търговията с гласове. Ние се борим срещу това. Искам да кажа, че преди изборите, ние от ПП-ДБ предоставихме на министъра цяла папка със сигнали за това кои са купувачите на гласове, в полза на кого извършват своята дейност. Според мен МВР не разполага и с достатъчен капацитет да се противопостави на такова широко разпространено масово престъпление", алармира ген. Атанасов.

 

Относно втория тур на местните избори, политикът посочи, че Ваня Григорова е подкрепена от Николай Малинов, който е бил награден лично от Путин с медал за заслуги.

 

"Руските интереси получават определено надмощие в българската политика за промяна на геополитическата позиция на България. Ако утре Ваня Григорова стане кмет и започне да обяснява, че трябва да излезем от НАТО, да излезем от ЕС, това няма да ме учуди. На изборите в неделя в София има и геополитически сблъсък", смята той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4922 |01.11.2023 Атанас Атанасов: Руските служби се месят в изборите ни чрез партиите, подкрепящи единия кандидат за кмет на София . 0| 3870 |01.11.2023 Европейската комисия съобщи, че е одобрила трета подобрена ваксина срещу COVID-19 . 0| 16856 |31.10.2023 Масови сигнали към НАП за данъчни и финансови нарушения на селските кметове на Пазарджик . 26| 5498 |31.10.2023 Финални резултати: Терзиев и Григорова на балотаж в София. Какво се случва в другите градове?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads