Реклама / Ads
0| 3815 |18.12.2023 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията, няма подкрепа за оставка

.
Атанас Атанасов
Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията. Това заяви в "Денят започва" ген. Атанас Атанасов - съпредседател на ПГ на ПП-ДБ. Премиерът Николай Денков настоя за оставката на Стоянов в средата на ноември, заради погрома в центъра на София след протеста срещу БФС. Лидерите на другите формации от некоалицията обаче подкрепиха действията на вътрешното министерство и в крайна сметка управляващите не стигаха до единна позиция за необходимостта от оставка на вътрешния министър.
 

"За идеята за оставката на министър Калин Стоянв няма подкрепа. През последните седмици МВР е флагман в покриване критериите за Шенген и това трябва да бъде отчетено. Грешките при охраната на този протест, ще станат известни при работата на Комисията, която аз оглавявам. До ротацията това ще е вътрешният министър. След това Мария Габриел и Николай Денков ще решат", каза ген. Атанас Атанасов.


Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ заяви, че тази седмица ще бъдат отменени таксите за транзита на руския газ.


"Русия трябва да ни плаща такси за пренос, а не Сърбия и Унгария. Ние тази седмица ще отменим тези такси, няма никакъв проблем, за да можем да постигнем по-голямата национална цел", категоричен е Атанасов.


Генерал Атанас Атанасов съобщи, че не се отказал от идеите за специалните служби.


"Но едно по едно. Нека първо да приемем бюджета и конституционните промени и след Нова година ще продължим с промените", допълни той.


Политикът коментира и демонтажа на Паметника на Съветската армия. "Това е демонтаж на една историческа лъжа. Аз лично 33 години чакам да се махне този тотем на комунизма. Неслучайно е наречен МОЧА - Монумент на окупационната Червена армия. Важно е да се припомнят историческите истини, защото аз, когато бях ученик, ни учеха, че Съветският съюз ни е освободил. Защо трябва да има референдум питам аз? След като окупацията на България е довела на власт Комунистическата партия, която за благодарност на тези, които са я довели на власт, им е строила такива паметници. На територията на България няма загинал нито един войник от Червената армия. Това не е паметник, това е инструмент на Съветската пропаганда.
Ние трябва да пренапишем историята, защото това което ни обясняват през последните 45 години, не е вярно", заяви Атанасов.


Той обясни, че ще гласувам "за" предложението хора с двойно гражданство да могат да станат депутати.


"Защото става въпрос да се даде възможност на хора, които по произход са български граждани да се кандидатират. Оттам нататък народът, е този, който ще реши дали те ще станат депутати, министри и т.н.", обобщи той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3650 |18.12.2023 Пети опит да изберат председател на СОС . 2| 4157 |18.12.2023 Израел откри най-голямата система от тунели на "Хамас" в Газа . 1| 8629 |18.12.2023 Какво ще е времето по Коледа и Нова година? . 1| 3649 |18.12.2023 След две провалени заседания: Ще работят ли днес депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads