Реклама / Ads
13| 20790 |29.08.2021 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Останах с впечатление, че се правеше всичко необходимо, за да се провали първият мандат

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Аз останах с впечатление, че се правеше всичко необходимо, за да се провали този първи мандат. Това каза пред Българското национално радио заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов. По думите му на политическите партии на протеста без никакви преговори и разговори от страна на „Има такъв народ“ е бил сложен на масата „един непригоден състав на Министерски съвет“ и това е „съборило нещата“.
 

„Лентата беше отрязана миналата вечер, когато Слави Трифонов даде интервю, тоест Националната телевизия отиде в неговия офис /това междудругото е важен въпрос/ и той заяви, че няма да дадат подкрепа. Там имаше други интересни неща – той каза, че след следващите парламентарни избори правителство трябва да има на всяка цена и призова към смирение. Аз да питам защо при този парламент да няма правителство на всяка цена, като те са първа политическа сила и имат председател на Народното събрание, получиха най-важните комисии в парламента. Защо сега не?“, чуди се той.

 

„Трябва да стане чудо, за да може да бъде реализиран мандатът на БСП, при условие, че Слави Трифонов заяви, че няма да даде подкрепа. Не може да бъде осигурено мнозинство за съставянето на това правителство и всичко оттук нататък е предизборна кампания. Не знам дали ние трябва да участваме в предизборна кампания на БСП. Това е абсурдно. Тази покана малко ми звучи като призовка“, обясни ген. Атанасов. По думите му поканата на левицата към неговата партия дошла през медиите.

 

„Ако имаше шанс да бъде съставено правителство, трябваше да направим всичко възможно, включително публични срещи с БСП, за да се търси решение на кризата“, посочи той.

 

Според него президентът е дал последния мандат на БСП, за да е сигурен, че ще има време за актуализацията на бюджета. „Било е изначално ясно, че няма шанс при третия мандат да се създаде правителство. Иначе ние предлагахме много по-рационална формула, която можеше да доведе до създаване на правителство“, припомни ген. Атанасов.

 

Според ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ са постъпили отговорно, защото не са допуснали подмяна да бъде избран от Народното събрание състав на Министерски съвет, на хора, на които ще им бъдат натискани, образно казано, копчетата да вземат решения.

 

„Има златно правило в политиката – подкрепата се търси, тя не се носи на тепсия“, обобщи съпредседателят на „Демократична България“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 27052 |27.08.2021 Атанас Атанасов: Ако БСП предложат експертно правителство, може да обсъждаме вариант за подкрепа . 56| 5200 |23.08.2021 Ген. Атанас Атанасов: Човек като Ива Митева би бил способен да оглави правителство . 24| 4575 |12.08.2021 Атанас Атанасов: Ние предложихме вариант – най-малката партия да получи мандат . 19| 10044 |07.08.2021 Иво Атанасов: Приоритет е разграждане на модела Борисов, Пеевски и техния пазител Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads