Реклама / Ads
11| 4493 |08.12.2021 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Ще поставим пред партньорите въпроса за смяната на шефовете на спецслужби

.
Атанас Атанасов
”Демократична България” ще постави пред коалиционните партньори въпроса за смяната на шефовете на специални служби. Това каза съпредседателят на формацията Атанас Атанасов.
 

По думите му след управлението на Борисов там персонални промени са били нужни, но не е било удачно това да се прави от служебно правителство. "Предупредих още тогава, че не трябваше да се назначават новите хора като титуляри, защото има риск да се получи напрежение с бъдещето редовно правителство", каза Атанасов. Той отказа да коментира в момента кои от ръководителите на спецслужби са за смяна.

 

Едни от първите кадрови промени, които служебното правителство на Стефан Янев направи, като пое властта през май, беше да смени шефовете на Държавна агенция Национална сигурност и Държавна агенция разузнаване. Освен това при разпределението на секторите, които се наблюдават от министър-председателя и вицепремиерите, остави под свой надзор дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции "Разузнаване", "Национална сигурност" и "Технически операции".

 

Попитан дали "Демократична България" би приела Бойко Рашков да остане министър на вътрешните работи, а служебният премиер Стефан Янев да поеме отбраната, Атанасов каза, че те имат своите качества, но след като евентуално бъдат предложени официално, тогава ще е ясна и позицията на формацията.

 

Той повтори, че по настояване на "Демократична България" "Продължаваме промяната" ще подпише коалиционното споразумение с всяка партия по отделно. "Документът е с идентичен текст, но е важно да се подпише с всяка партия", поясни той.

 

"Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено", така Атанасов отговори на въпрос кои министерства се предлагат на "Демократична България". Той все пак поясни, че да момента това са министерствата на правосъдието, електронното управление и на околната среда и водите.

 

"Не бива да се допуска партийна феодализация на отделните сектори, правителството трябва да работи като единен механизъм", повтори тезата си от вчера съпредседателят на "Демократична България".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3311 |07.12.2021 Кирил Петков: Партиите все още не са ни подали предложенията си за министри . 1| 4404 |07.12.2021 Иван Демерджиев: Има разнопосочна практика при случайното разпределение на дела . 10| 3442 |07.12.2021 Борислав Сандов: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите . 0| 3315 |07.12.2021 Първи председателски съвет в 47-ото НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads