Реклама / Ads
20| 25956 |07.02.2022 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Трима Руменовци са на терена на газовия конфликт, Радев да каже кои са посредниците

.
Атанас Атанасов
„Има трима Руменовци на терена на газовия конфликт, като започнем с Румен Радев. Той каза, че едни посредници се сменят с други – да каже кои са старите и кои са новите”, това заяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Освен президента, другите Руменовци са Румен Петков и Румен Овчаров. „Накрая се намеси и Бойко Борисов”, коментира Атанасов.
 

Президентът е информиран човек, службите работят за него, ако има корупционен риск, нека каже какъв е и той да бъде пресечен. Първостепенна задача на ДБ е да пресечем корупционните модели на Борисовата държава, трябва да пресечем тези посредници, за какво са ни, след като има държавно дружество, което се занимава с това. Освен проблем на енергетиката случващото се е проблем и на националната ни сигурност. Русия преследвайки своите интереси, чрез енергетиката провежда политиките си. Тези които и помагат в България трябва да бъдат осветени. Ако някой си е позволил да бръкне в кацата с мед, трябва да бъде ударен по ръката. Руският посланик каза, че газовите доставки ще зависят и от отношението ни към украинската криза - ето – това е изнудване. Правителството трябва да заяви категорична позиция по кризата в Украйна, защото аз усещам едно шикалкавене. От информацията, която премиерът даде пред парламента става ясно, че имаме план за действие при криза. Но има и едно заиграване с русофилските среди в България и това е шикалкавенето. Опозицията се опитва да се възползва сега от тази ситуация. Борисов отишъл да гледа тръбата Ксанти – Стара Загора – това е цинизъм, а нали той беше отговорен за проекта. Какво става с пътната карта на Балкански поток, няма я, и службите не могат да кажат, къде е. Имам съмнение, че изчезването на тази карта е свързано с преки или косвени доказателства, че се приемани ангажименти от правителството на Борисов, посочи Атанасов.

 

Той беше категоричен, че конфликтите около „Булгаргаз” са резултат от нарушаването на газовата зависимост от Русия и тя напълно съзнателно използва това за дестабилизирането ни.

 

“Задействан е един основен риск за българската енергийна сигурност от Русия”, допълни той.

 

Според него високите цени в момента се дължат на опитите на Русия да дестабилизира източния фланг на НАТО.

 

За една година Турски поток беше прекарано. Парчето от този поток на територията на Сърбия е платено от Газпром. Защо у нас това не е така? 12 години не беше завършена връзката Комотини - Стара Загора, подчерта Атанасов.

 

Той потвърди, че има обществени нагласи да се търси отговорност за разпилените пари и нанесени щети на държавата. Така обясни твърденията на премиера Петков, че трябва да има арести.

 

Защо прокуратурата не образува дела по толкова много изнесени факти и констатирани нарушения. Но трудно ще сменим главния прокурор, вижте в парламента се създава антиконституционно мнозинство, смята той-

 

По-големият проблем сега не е Пеевски, той е избран за депутат, Гешев е проблемът, има 2000 души, които трябва да работят по разкрития, но не го правят, констатира Атанасов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3056 |05.02.2022 Трима са задържани заради обир на куриер в София . 1| 3369 |02.02.2022 Депутатите изслушват трима министри и единствения кандидат-шеф на КЕВР . 10| 3639 |26.01.2022 Ген. Атанасов: При застрашаване на националната сигурност е по-важно да се действа . 9| 3099 |24.01.2022 ”Свободата на словото” в Мексико: Трима убити журналисти от началото на 2022 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads