Реклама / Ads
12| 8551 |24.02.2011 НОВИНИ

Ген. Димитров разпореди – НСО се движи най-много с 120 км/ч

.
Автомобилите на НСО да се движат най-много с 120 км/ч по заповед на директора на службата ген. Димитър Димитров.
 

Това съобщи самият той пред членовете на подкомисията, която осъществява парламентарен контрол върху дейността на Националната разузнавателна служба, Националната служба за охрана и служба „Военна информация“ към Министерството на отбраната.

Трябва да се спазват правилата за движение и там, където се наложи да се прави нарушение при специален режим на движение, това трябва да става без да се застрашава сигурността и живота на гражданите“, изтъкна той. През 2010 година автомобили на НСО са участвали в 31 пътно-транспортни произшествия, от които 7 са по вина на служители на службата. В сравнение с предходната година има увеличение на произшествията в рамките на около 20%. В 99% от случаите автомобилите са били със специален режим на движение.

Димитров обясни, че причините за произшествията са различни, като в някои от случаите става дума за несъобразена скорост, а в други за – неспазване на дистанция. 94% от случаите с произшествия са били леки и автомобилите са продължили да изпълняват задълженията си. И в седемте случая, при които е установена вина служителите са били наказани с мъмрене, строго мъмрене или намаляване на заплатата.

5 млн. лв. са необходими за построяване на собствен полигон за обучение на шофьорите на НСО, каза още той. През тази година ще бъдат похарчени 600 000-700 000 лева за превъоръжаване на част от звената на НСО. Около 2 милиона лева пък са нужни подновяване на част от автопарка.

Ген. Димитров обясни, че ако автомобилите на службата се движат само с включена светлинна сигнализация и няма звуков сигнал, това не е специален режим на движение и шофьорите нямат право да нарушават правилата за движение. Според него в голям процент от случаите автомобилите се движат именно само с включен само светлинен скандал.Аз не съм чул в последните 20 години да има изнесена информация от НСО както по отношение на частния живот на политиците, така и при изпълнението на конкретни служебни задачи, обясни още той.

Frognews.bg припомня, че преди дни кортежът на премиера Бойко Борисов се блъсна в насрещно движеща се кола. Инцидентът стана при завръщането на Борисов от Годеч към София в района на Бучин проход.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7043 |21.02.2011 Б. Димитров: Р. Овчаров може би е милиардер . 10| 7609 |11.02.2011 Б. Димитров: За раздялата с БСП - не съжалявам . 33| 5412 |10.02.2011 М. Димитров: От страх хората не говорят по телефона . 5| 5669 |04.02.2011 Божидар Димитров е с мандат на депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads