Реклама / Ads

2| 4780 |05.07.2020 НОВИНИ

Ген. Красимир Станчев: Няма да е добре НСО да е под шапката на изпълнителната власт

.
Красимир Станчев
Имах очаквания, че ще бъде отхвърлено ветото на президента за промените в закона за МВР. Нашето мнение не бе потърсено като професионално становище. Притеснява ме обезкървяването на НСО. Това каза шефът на НСО ген. Красимир Станчев по БТВ.

Ще се потърси вероятно някакво изземване на кадри от НСО. Не е здравословен този климат, нито мотивацията на служителите. Те виждат накъде отиват нещата.

 

Проблемът е кой ще носи отговорност при пробив в системата. Когато се случи нещо, тогава службите ще си направят нова инструкция за взаимодействие. Но това няма вече да има значение.

 

Нямам идея докъде ще стигнат сблъсъците между премиера и президента. И аз нямам никакво намерение да ги коментирам. Проверката за снимките все още тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили нарушение. Всеки преценява кръга от близки хора, които ще допуска до себе си.  Вероятно от такива хора произлизат тези снимки. Има кръг лица, които се чувстват близки на охраняваните лица. Те не се проверяват. Явно някой от този кръг е направил въпросните снимки. Вярвам на хората си. Те са от 11 години с премиера и са с доказани,  добри взаимоотношения по между си. Никой няма да си подложи динена кора.

 

Службата може да се закрие, но тя ще бъде вкарана в друго звено. Дали ще се намира в НСО или друга структура, това е без значение за гражданството. За бюджета това ще струва много по-скъпо. Можеше да се съкрати тази служба, да стане по-проста и по-действаща.

 

Политиците трябва да решат на чие подчинение ще е службата.  Няма да е добре да е под шапката на изпълнителната власт. Имахме такъв ръководител, близък до властта и той направи нещата службата да изглежда така, както я виждате.

Моето предложение е да се правят периодични тестове да лоялност. И при влизане в службата да се прави детектор на лъжата. В бъдеще време е добре да се изгради и нещо като „вътрешна сигурност“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 4012 |05.07.2020 Няма трафик на ГКПП ”Кулата” . 78| 6505 |05.07.2020 Борисов: Няма да коментирам ченгеджийските номера на Радев. Водата на Черноморието е като сълзичка чиста . 11| 6593 |05.07.2020 Росен Йорданов: Няма как да е нормално главният прокурор да се явява толкова често в медиите . 4| 4811 |03.07.2020 Проф. Асена Стоименова: Няма недостиг на фармацевти, аптеките са много

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ