Реклама / Ads
8| 11298 |20.01.2022 НОВИНИ

Николай Радулов: До 6 месеца Гешев ще бъде сменен. При убитата жена в Русе става дума за отвличане

.
Николай Радулов
Очевидно, че при случая в Русе става въпрос за жестоко престъпление. Имам предположение, че става дума за отвличане с желание да се иска откуп. Вероятно нещо се е объркало в самата процедура. Жевата може да ги е разпознала. Вероятно някоя маска е паднала. Това каза по НТВ депутатът от ИТН и експерт по национална сигурност Николай Радулов.
 

Ние ставаме свидетели на засилващо се насилие. Смятам че това не е грабеж, завършил с убийство. Става дума за доста добре подготвена акция, жената дълго време е била следена. 


Районните полицаи, които заместиха районните инспектори нямат такъв капацитет. Трябва да се увеличат районните инспектори, говорихме за това с министър Рашков. Преди време всеки районен инспектор минава, предупреждава. Става дума за правилно управление. Сега полицаите са заети с доста много дела. И само 30 процента от времето им отива за чисто полицейска работа. 


Разследващите полицаи трябва да могат сами да образуват процесуалното дело. А  сега прокурорът трябва да открие делото. Преди време прокурорите само наблюдаваха делата и преценяваха дали трява да се извърши още нещо. Промяната стана във връзка със стремежа на прокуратурата да следи всичко. Рашков завари едно много странно положение - по договор между МВР и прокуратурата всеки оперативен работник трябваше да следи всяко оперативно дело. Т. е прокуратурата управляваше МВР. А това е една самостоятелна структура със свои задачи. Прокуратурата трябва да се намесва само, когато има пропуск. 



Трябва да се направи такава промяна, че който и да е главен прокурор, да не може да стопира разследвания. 


Има неща, които следва да се извършат във ВСС. Очакванията на хората бяха главният прокурор да бъде изгонен или зрелищно арестуван. Това не може да стане. До 6 месеца, ако не си подаде оставката,  Гешев ще бъде сменен. Ще се промени  и структурата на прокуратурата, уточни той. 


Относно автомобила на Владислав Горанов, той уточни: “Очевидно става дума за нещо, което се прави на хартия. вероятно един от двата автомобила да е клониран. Това не е отговорност на Горанов. Би трябвало да разпитваме шефа на фирмата как се доставят колите.  За някои клиенти търговците на нови автомобили им правят услуги, намират им марки на по-ниски цени. Мисля, че е търговска услуга. На такива коли им казват, че са без роуминг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6821 |17.01.2022 Николай Хаджигенов: Именно Гешев държи корупцията и изкарва децата ни в чужбина . 8| 4627 |15.01.2022 Петър Куленски: До 2 месеца правим стъпки за съдебна реформа. Ще реформираме ВСС . 6| 3235 |15.01.2022 Николай Денков: Обсъждаме дали учебната година да не започне по-рано - около 5 септември . 23| 3557 |14.01.2022 Д-р Николай Брънзалов: Голяма част от населението изтезава здравната ни система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads