Реклама / Ads
32| 6226 |18.03.2015 НОВИНИ

Ген. Михов се опълчи на Ненчев за разузнаването

.
Ген. Михо Михов
Председателят на комисията по отбрана в парламента ген. Михо Михов бе категоричен, че шефът на военното разузнаване трябва да е висш военен. Според него Веселин Иванов е бил уволнен , защото не е предал досиетата, а не поради мотивите на министър Ненчев. Михов заяви още, че има опасност да се изхвърли експертизата от военното разузнаване.
 
И какво страшно има че са започнали преди 1991 г. Та тези офицери са били лейтенанти. Това партийно не ги обвързва. С такъв подход ще отидем на разрушаване на военното разузнаване, възпротиви се генералът на думите на военния министър, че трябва да се махнат кадрите в служба "военна информация", които служат в армията от преди 1991 г.

Причината да се уволни Веселин Иванов са досиетата. Другите причини са просто за разсейване.В пакета от тези досиета сигурно има и такива за осветяване. Отговорността е на принципала, каза още генерал Михов по bTV.

Предложението бившият служебен вътрешен министър Иван Бакалов да оглави военното разузнаване, Михов коментира така: "Военното разузнаване се нуждае от професионалист. Това трябва да е висш военен от кариерата, който трябва да кореспондира с командния състав на армията. Войнската чест предполага много високи ценности. Скоро ще има закон за военното разузнаване, което е изключително важно. Приветствам намерението на министър-председателя в сферата на сигурността да не се бърза с назначенията. Йордан Бакалов е добър професионалист, но той е цивилен кадър, който е партийно ангажиран.

Според Михов, ако бъде избран кандидат, предложен от РБ, за да се разкрият досиетата в армията, това би довело до назначения на неподготвени хора. Той определи това като ламтеж за власт. Националната разузнавателна служба има съхранен капацитет и това се вижда от положителните оценки, които получава от НАТО и ЕС. Имало е опити да бъдат поставяни партийни ръководни кадри, но това не е било допускано и не бива да се допуска. Предлагам министър-председателят и президента да уеднаквят методите си, с които назначават тези кадри

Воинската чест е солиден фундамент за всеки, трябва да има и обществена чест. Силно пристрастените и овластените политици са опасни, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4298 |13.03.2015 Лукарски се опълчи на ген. Атанасов за преяждането с власт . 40| 6695 |12.03.2015 Ненчев: За мен е чест, че Първанов ми иска оставката . 12| 5807 |11.03.2015 Веселин Иванов: Абсурдни са мотивите на министър Ненчев . 8| 4379 |09.03.2015 Ненчев се сбогува с шефа на военното разузнаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads