Реклама / Ads
19| 5220 |29.06.2024 НОВИНИ

Военно разузнаване" дава депутата от ПП-ДБ Стоян Михалев на Прокуратурата и ДАНС

.
Стоян Михалев
"Днес, в предаването по Българската национална телевизия "Денят започва с Георги Любенов“ господин Стоян Михалев сподели в ефир свои опасения относно данни за възможни извършени действия и/или бездействия на ръководството на Служба "Военно разузнаване“, представляващи състави от Наказателния кодекс.  Във връзка с това Службата ще сезира компетентните органи в лицето на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП за изясняване на случая.", пишат от службата.
 

 

Според военното разузнаване това се прави "за изясняване на случая и предоставяне на възможност на господин Михалев да изложи сведенията си за направените твърдения по надлежния ред, с цел предприемане на необходимите мерки". Това се казва в официална позиция на Службата, изпратена до медиите.

 

Ето какво още заявяват в позицята си:

"При последния подобен случай на нападки срещу военното разузнаване беше предоставена възможност да се обективират публично направените обвинения в писмен вид. В последствие ясна теза не беше формулирана пред Прокуратурата, поради което нямаше основания за последващи действия от страна на компетентните органи.

 

Служба "Военно разузнаване“ няма да позволи посегателства върху авторитета на институцията и ще противодейства на опитите за саботиране на дейността й, които се извършват в условията на изключително напрегната и динамична обстановка", се казва още в позицията.

 

Пред БНТ тази сутрин Михалев коментира, че "когато ГЕРБ и ДПС губят избори, единственото решение, което те намират е по другия начин - да отстранят победителите в тези избори, т.е. кандидатите, които ние сме излъчили във всяка една позиция да бъдат отстранени с това, което те държат - съдът, прокуратурата, т.е. техните силови инструменти".

 

Българските служби бяха употребени в политически разчиствания на сметки. Това, което в момента се случва с шефа на "Военно разузнаване", този същият, който каза, че няма да има нападение на Русия над Украйна. Същият, който след това каза, че няма да има мащабна бежанска вълна... Точно той се занимава в момента с политически репресии", каза Михалев.

 

Депутатът намекна, че Велев може да поддържа връзки и с "Възраждане" : "Изслушването [на Велев] в парламента беше преди това инициирано от "Възраждане". Той работи тясно с проруската партия. Това е шефът на българското военно разузнаване. Докъде сме стигнали?", допълни народният представител.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2404 |29.06.2024 Германия ще гони демоните срещу Дания на Евро 2024, страхотен коефициент за изненада . 16| 2626 |29.06.2024 Музикантът Венци Митов към политиците: Били сте се, недобили сте се там... идете и си ударете по един шамар като мъже . 10| 3014 |29.06.2024 Задържаха хакера "Емил Кюлев", крал данни от държавни институции, банки и застрахователи . 3| 2471 |29.06.2024 Режисьорът Теди Москов: Просто правя неща, които не приличат на другите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads