Вторник, 21 Ноември 2017, 00:59
Frognews
1| 2718 |22.09.2016

Ген. Радев: Ще бъдем социален филтър, който ще спира неразумните решения, в ущърб на българските граждани

.
Над 500 граждани посрещнаха с бурни аплодисменти кандидата за президент ген. Румен Радев в препълнената зала на Драматичен театър в Търговище. За него беше подготвен и излъчен специално направен филм. „Въпреки кризата и отдръпването на държавата, трудното ежедневие, виждам несломим български дух, с който ще вървим наред и съм убеден, че ще победим“.
С тези думи кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, се обърна към събралите се. Според него има нещо, което обединява всички и това е България - свещена дума и земя. Ген. Радев подчерта, че заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова могат да дадат алтернатива за президентската институция, която ще работи за сигурност във всяко едно измерение. „Не можем да имаме национална сигурност с неграмотни хора. Ще бъдем социален филтър, който ще спира неразумните решения, в ущърб на българските граждани. Външната ни политика трябва да се прави в София, а навън да се отстоява. Не обратното“, категоричен е кандидатът за президент. Според него решенията трябва да се вземат на базата на експертиза и попита: „Как се отиде в Турция и какви договорки се направиха по време на срещата?“ Ген. Радев е на мнение, че гражданското общество стои пасивно, затова пожела за напред да чува тяхното мнение, идеи и предложения. Според него трябва да открием причините, заради които стигнахме до тук. „Истината се натиква в ъгъла. Няма как да излезем от Прехода, ако не се опрем на нея. Няма да се страхувам да питам и каква е истината за 16 млрд. лв дълг, с които капарирахме бъдещето на нашите деца, както и корупцията по високите етажи на властта“, каза още той.

 Ген. Радев е на мнение, че решенията се налагат от вън, защото нямаме ясна политика, стратегическо мислене и категорични позиции. „За черноморската флотилия имахме три различни политики, без да са обсъдени предварително. Няма как да приемем такова нещо“, категоричен е кандидатът за президент. Той е на мнение, че това не само ни злепоставя и удря по нашето достойнство като българи, а рефлектира и върху нашия живот. „Години наред се бориха за макрорамка и да ни потупат по рамото, а забравиха нуждите на обикновените българи“, подчерта той.

„Тук сме хора, които не просто обичат България, а са отговорни за настоящето и бъдещото на нашата родина. Заедно можем да поставим ново начало и да издигнем глас, че не приемаме да сме най-бедната и изостанала страна в ЕС“, посочи той. По неговите думи здравеопазването и образованието ни се разпадат, младите не виждат алтернатива и отиват в чужбина, държавата се отдръпна от много райони и остави хората да се оправят сами, а престъпността се увеличава. „Искаме промяна, нов път за България“, каза още ген. Румен Радев.

На събитието присъстваха Деница Златева и Весела Лечева – членове на ИБ на БСП, Явор Куюмджиев – областен председател на БСП-Търговище, много членове и симпатизанти на БСП. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. САЩ обяви Северна Корея за спонсор на тероризма 0| 1758 |20.11.2017 . Амстердам поема агенцията, за която София се бореше 0| 2133 |20.11.2017 . Без валежи утре 0| 2146 |20.11.2017 . Мирослав Иванов: Службите трябва да се задействат по схемата Булгартабак 2| 2454 |20.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах