Реклама / Ads
3| 2664 |09.02.2024 НОВИНИ

Ген. Сирски изложи ясен план за отблъскване на руските сили, целта му е да усъвършенства армията

.
Главнокомандващият украинската армия генерал Олександър Сирски Източник: БГНЕС
Ден след като беше назначен за главнокомандващ украинската армия, генерал Олександър Сирски изложи днес "ясен план" за отблъскване на руските сили, съобщи Франс прес.
 

Агенцията посочва, че на този фон Москва е заявила, че промените в ръководството на въоръжените сили на Украйна няма да въздействат на хода на войната.

 

"Само промяната и непрекъснатото усъвършенстване на средствата и методите за водене на война ще ни позволят да постигнем успех", отбеляза генерал Сирски в "Телеграм" в първата си публична изява като главнокомандващ.

 




Висшият военен беше назначен вчера на мястото на много популярния генерал Валерий Залужний, тъй като украинският държавен глава Володимир Зеленски взе решение, че е необходима промяна след две години война и при условие че ситуацията на фронта изглежда патова.

 

Зеленски веднага настоя от новия главнокомандващ за "реалистичен боен план" за 2024 г., в момент, когато Киев е притеснен от редуцирането на западната подкрепа, причинено от вътрешни разногласия в САЩ и ЕС.





Генерал-полковник Олександър Сирски, описан вчера от Зеленски като "най-опитния украински генерал", подчерта: "Става въпрос за ясно и подробно планиране на действията на всички органи", за да се даде възможност за постигане "на победа".

 

Водещ проблем в момента е дефицитът на боеприпаси за украинската армия. При все това "бързото и рационално разпределение и доставка на всичко необходимо за бойните части е било и остава основна задача на военната логистика", уточни Сирски.

 

Генералът, който досега командваше украинските Сухопътни войски, също така бе категоричен, че ограничаването на човешките загуби е негов приоритет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2391 |09.02.2024 Почина бившият френски правосъден министър, отменил смъртното наказание в страната . 2| 2520 |09.02.2024 Общинските съветници от БСП-София загубиха доверието на Нинова . 5| 2608 |09.02.2024 Борел: Ако Украйна загуби, руската армия ще се придвижи до границата на ЕС . 14| 18033 |09.02.2024 Зам.-посланик Анна Тертична за ФрогНюз: Всеки един украинец знае как трябва да завърши войната - с победа на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads