Реклама / Ads
5| 3266 |14.10.2022 НОВИНИ

Ген. Запрянов: Целта с Кримския мост е да се мобилизира проруският елемент в България

.
Атанас Запрянов Източник: БГНЕС
Внушението, че България има нещо общо с взривяването на Кримския мост, не е случайно. На руската страна е необходимо да дефинира международно участие срещу нейните интереси и да се върви по линията, която Путин следва отдавана, че в събитията в Украйна са намесени западни държави. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната Атанас Запрянов пред NOVA.
 

"Целта за България е да се дестабилизира управлението, да се появи съмнение, да се мобилизира проруският елемент в България, добави той."

 

"След като правителството излезе с официална позиция, можем да смятаме, че България е изчистила своето име."

 

"Абсурдно е подобно количество взрив да премине толкова граници. Това, което се случило, е подготвено и извършено в Русия. Не е възможно толкова голямо количество взрив да влезе в Русия, без да е засечено. Но руснаците нямат интерес да кажат истината, каза Запрянов."

 

"Интересно е как е изчислено точно в този момент да се взриви бомба и на моста да има влакова композиция цистерни с гориво. Руските разследващи трябва да кажат какъв вид е взривното вещество, шофьорът самоубиец ли е или камионът е взривен дистанционно. Ако е използван термитен взрив, нещата опират до Русия, Украйна не разполага с такава технология", коментира бившият зам.-министър.

 

"Демократичният свят подозира, че това събитие се използва веднага от Путин като оправдание за удари по цивилното население а Украйна, което се квалифицира като терористичен акт в международното право. Взривът може да е замислен с цел да послужи като развързване на ръцете на Русия за подобен тип бойни действия", каза още ген. Запрянов.

 

Той бе категоричен, че страната ни трябва да предостави военна помощ на Украйна и има с какво да помогне на нападнатата страна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3159 |14.10.2022 МВнР: И до момента няма официална позиция на Кремъл за взрива на Кримския мост. Само внушения . 4| 5453 |13.10.2022 Ген. Димо Гяуров с нова версия за взрива на Кримския мост: Не е камионът, няма осколки . 0| 3322 |12.10.2022 Украйна: Разследването за Кримския мост е манипулирано от Русия (ВИДЕО) . 4| 3232 |12.10.2022 ГДБОП иззе документи от Свободна зона - Русе за взрива на Кримския мост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads