Реклама / Ads
23| 6315 |20.10.2013 НОВИНИ

Генерал Киров: Не съм бил зависим от Първанов и партия

.
не съм бил в партийна зависимост.Не съм получавал поръчки нито от Първанов, нито тримата министър-председатели, с които работих.Това каза във "Всяка неделя" бившият началник на НРС генерал Кирчо Киров.
 

Процес на реполитизация започна след 2009 г. Имаше опити за използване на службите за политически цели. Аз бях отстрелян, посочи генералът.

Изживяхме тежко деполитизацията, но тава пък бе един необходим акт. Изживях болка, разделяш се с част от своето минало, призна Киров. "Ако бяхме насаме, щях да кажа, че не си със себе си, за да го споделиш това", възкликна Кеворкян.

Съобщението, че се готви покушение срещу Бойко бе автентично и сериозно. Състоеше се от два абзаца. Първият - че криминални среди се готвят за покушение срещу генерал Борисов. Вторият бе смехотворен - че тези среди се готявт да поставят на негово място Доган. Така генералът  отговори на въпроса за получената заплаха за живота на Борисов като главен секретар на МВР.

"Националната разузнавателна служба беше оттеглена, не беше включена в работата по случая с българските медици. Българското разузнаване не е сбъркало никъде по този случай и именно то даде първите информации за зараждащата се криза с тях. Ролята на Сесилия Саркози в либийския случай е трудно да се определи от дистанцията на времето, но все пак работата й е увенчала с успех дългогодишния труд на много хора, на много организации, на много структури, в това число и на българското разузнаване.
И ако не беше този дълъг труд, започнал от момента на арестуването на българските медици и завършил с тяхното освобождение, едва ли госпожа Саркози така безметежно и така победоносно щеше да успее да ги доведе в България. Ние работехме дълго, упорито, смея да кажа и ефикасно. За съжаление на първите информации на българското разузнаване не беше обърнато достатъчно сериозно внимание. Оставам с убеждението, че изпълнителната власт в онзи период (б.р. - по времето на управлението на Иван Костов, когато външен министър е Надежда Михайлова) е подценила сериозността на случая. Иначе, както постъпиха други сериозни и уважаващи себе си държави и повярваха на своите служби, голяма част от тези тежнения и тези мъки на нашите медици можеха да бъдат избегнати, ако те своевременно бяха изведени от страната”, каза още генерал Кирчо Киров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 7873 |19.10.2013 Шамар! Генерал смени ГЕРБ с Бареков . 103| 5115 |15.10.2013 Плевнелиев: Кампанията срещу мен е за зависимост . 15| 5294 |14.10.2013 Ген.Кирчо Киров: България е мишена за терористите . 8| 5333 |10.10.2013 О. Октай: Всички политици са колективно зависими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads