Реклама / Ads
25| 8636 |06.08.2020 НОВИНИ

Генка Шикерова: Агресивните мъже на събитието на ГЕРБ се държаха като у дома си

.
Полина Паунова и Генка Шикерова
Създаде се усещането, че тези момчета там са познати и че събитието се охранява от своебразни граждански отряди, защото те ходеха и общуваха през цялото време с хора с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Те бяха вътре през цялото време. Обикаляха безпрепятствено и въпреки ситуациите, които създадоха, никой в нито един момент не повика полиция, не пожела да ги изгони, не ги помоли да напуснат мероприятието.
 

Това каза пред бТВ журналистът Генка Шикерова, която заедно с Полина Паунова от "Свободна Европа" описаха агресията срещу тях по време на партийното събитие на ГЕРБ в „София Тех Парк“.

 

По думите им тези момчета се виждат в няколко видеа, включително в това с Паунова, както и във видеото с боя встрани от местата, където са настанени делегатите на форума. И въпреки че от ГЕРБ отрекоха въпросните мъже да имат общо с тях и ги определиха като „провокатори“. Според Полина Паунова и Генка Шикерова поведението на маскираните говори друго.






Още по-необяснимо е защо след като единият от мъжете напада Паунова и захвърля телефона ѝ, никой не се намесва. Това е видно във видеото на случката, публикувано във „Фейбсук“. Единственият човек, който предприема действия, е жена с къса руса коса, която оказва се е служител на НСО и няма ангажимент към охраната на събитието.

 

Вчера още по време на форума стана ясно, че и медийният съветник на земеделския министър – Ася Попова, също е била нападната от същите хора. Това разказа самата тя пред журналисти.

 

Паунова поясни, че е провела разговор с Попова и е попитала има ли записи на нападението, при което тя отговорила положително. Към края на вчерашния ден обаче тези записи така и не стигат до Паунова. Тя от своя страна дава показания в СДВР за случилото се. По думите ѝ към този момент други хора не са разпитани.

 

Припомняме, че от ГЕРБ вчера излязоха със следния коментар:

“За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност”.






От МВР по-късно заявиха, че са получили сигнали за множество нарушения на обществения ред: ”Предприети са  оперативно- издирвателни действия за установяване на всички участници в инцидентите. Работата, включително и проверка на други противоправни деяния, продължава под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура”.

 

АЕЖ излезе с позиция - до премиера, до главния прокурор и до председателя на Европейската народна партия Доналд Туск: “Настояваме да оповестите подробности по какъв начин е осигурена вътрешната охрана на събитието, с какви инструкции са разполагали охранителите и как младите мъже, нападнали журналистката са получили достъп до събитието... Защо множество делегати с баджове стоят безучастно и гледат сцената, докато журналисти викат за помощ и настояват за намеса на охраната”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5317 |22.04.2020 Прокуратурата пое поредния сигнал за агресивните кучета в къпалня ”Мария Луиза” месец по-късно . 5| 4420 |08.08.2019 Цацаров разпореди проверка на БАБХ заради разследване на Генка Шикерова . 3| 4091 |21.07.2019 Кинолози искат регистър за агресивните кучета . 9| 10817 |12.06.2019 Нова телевизия прекрати договорите на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads