Реклама / Ads
40| 4484 |03.02.2021 НОВИНИ

Георг Георгиев за скандала с ОЛАФ: Ключова подмяна е била направена при служебния кабинет на Радев

.
Ключова промяна е била направена в скандалната процедура за покупка на джипове за МВР, с която се захванаха от ОЛАФ и заради която ще връщаме милиони. Промяната е била направена по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Дължи отговори, защото не успя да се разграничи от господин Узунов и то на много по-ранен етап. Защо не успя да артикулира тази тема? Чуваме единствено звука от разпъващия се политически чадър.
 

Това заяви пред bTV зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев по повод скандалния доклад на Европейската служба за борба с измамите. ОЛАФ е констатирал сериозни нарушения при обществена поръчка за покурка на автомобили за МВР, като се твърди, че ЕС е бил ощетен с 6 милиона лева, които България трябва да върне.

"Виждам как някой си е направи една много хубава и сладка далавера, опитвайки се и да замете следите", посочи Георгиев.

 

"Всеки, който се занимава с обществени поръчки и знае как функционират, може да види къде е проблемът. 2016 г. бяха издействани тези милиони. По силата на споразумението пише, че трябва да се купят “високопроходими автомобили”. Порочното е фактът, че критериите са подменени. Прави се много тънко - “високопроходими автомобили” се заменя с “автомобили с висока проходимост”. Как тези коли, които са закупени, могат да отговарят на тежките условия, в които трябва да работят?", посочи Георгиев.

 

Той още веднъж обясни и позицията на ГЕРБ и бившият вече вътрешен министър Валентин Радев, който поема ведомството в началото на кабинета "Борисов 3". Според позицията договорът е бил подписан, а отказът невъзможен заради произнасянето на две съдебни инстанции.

 

"Когато идва редовното правителство има КЗК и съд и няма процедура, по която договорът да бъде подписан“, заключи председателят на младежкото ГЕРБ. От думите му не стана ясно дали има доказателства за тези твърдения.

 

Според него при създалата се ситуация, а и след множество други събития от последните 4 години, е "морална отговорност" на Радев да не се явява на избори за нов мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6110 |02.02.2021 Мангъров изключи Георги Първанов от ”нормалните хора” в АБВ . 37| 3647 |01.02.2021 Георг Георгиев: Мислех, че Радев ще признае грешките си и няма да се кандидатира отново . 2| 8249 |28.01.2021 Бившият военен министър Георги Ананиев е починал от коронавирус . 6| 3397 |26.01.2021 Д-р Георги Миндов: Да отпадне изискването да записваме имунизацията на пет места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads