Реклама / Ads

12| 2713 |25.10.2021 НОВИНИ

Георги Богданов: Абсолютно недопустимо - да са отворени ресторанти, но да са затворени децата ни

.
Георги Богданов
”Ние постоянно говорим с Министерството на образованието и здравеопазването, защото това, което се случва, е абсолютно недопустимо - да бъдат отворени ресторанти, но да бъдат затворени децата ни”, заяви пред БНТ Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата.

"Децата, особено българските, са изключително травмирани заради това, че са затворени. Като гражданска организация настояваме, че училищата трябва да бъдат отворени", категоричен беше той.

 

"На първо място трябва да се даде ясен отговор на това дали учителското съсловие ще се ваксинира или не, при какви условия и защо продължава да има неваксинирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не искат на децата им да бъдат правени неинвазивни тестове", допълни Богданов.

 

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и затова Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването трябва да имат ясен план как ще подходят в сегашната ситуация.

 

"Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на държавата е да се изчакат изборите. Малките деца поне трябва да бъдат пуснати да участват, защото на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде задържано вниманието в един екран", заяви още той.

 

"Трябва да се дискутира как ще стане безопасна средата в училище и как да се осигури такава организация на работа, че да се осигури присъствено обучение за децата на тези родители, които нямат против децата им да бъдат тествани с неивазивни тестове", подчерта изпълнителният директор на Националната мрежа за децата.

Според Георги Богданов няма държава, която да предлага мярка неваксинираните учители да преподават от вкъщи.

 

"Аз не мога да си представя, че един учител ще си стои вкъщи, а 30 ученици ще стоят в клас само защото той не иска да се ваксинира", заяви Богданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 7| 6548 |19.10.2021 Георги Харизанов си знае: китикува Радев и Панов, но хвали Герджиков . 22| 25512 |17.10.2021 Мика Зайкова: Дянков открадна 1,4 млрд. наши пари, а сега помага на Кристалина Георгиева в МВФ . 11| 2727 |17.10.2021 Георги Гьоков, БСП: Можем да преведем страната през кризата, налагайки категорично социалния вектор . 7| 6580 |14.10.2021 Георги Атанасов: Боби Михайлов бе избран така, както Борисов в продължение на десетилетия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ