Реклама / Ads
4| 3506 |26.11.2021 НОВИНИ

Георги Ганев от ДБ за преговорите: Приемам предложението на БСП болниците да не са търговски дружества

.
Георги Ганев Източник: БГНЕС
Аз приемам, че болниците не трябва да са търговски дружества, но от БСП да кажат какво е решението, ако това се случи. Следващата седмица ще излязат политическите лидери, за да кажат пред избирателите си, за да кажат какво са решили. Това заяви Георги Ганев от ”Демократична България”.
 

Продължаваме промяната" решиха да се предават срещите онлайн. Досега не е имало допълнителни разговори. Много се надявам на заден план да няма нещо друго, макар че понякога е хубаво понякога да има преговори, които да не са публични, защото това не е оптималното решение", каза още Ганев. Той беше категоричен, че няма нужда нещата да се бавят и изрази надежда преговорите да приключат до 2-3 седмици, тъй като самата конституция не позволява забавяне от 100 дена, каза още той пред БНР.


Каквото и да се случи на преговорите, всеки ще види. В групата гледахме въпроса за това, дали да има повече или по-малко държава по начин, който няма да пречи на бизнеса. Политическите решения не са експертни. Лидерите на преговарящите партии трябва да преценят дали трябва да направят правителство по предложените от всички точки. Имаме съгласие да се свалят ограниченията върху бизнеса при ускорена ваксинация", коментира той.


Трябва да има набор от критерии, да се прецени дали едно предприятие е нужно да е държавно. Има предприятия, които буквално си крият отчетите и не знаем дали са на печалба, или на загуба. Има дружества, които имат социална функция, но няма набор от индикатори, които да покажат дали трябва да съществува въобще. За мен е безсмислено като либертариански икономист да има държавни предприятия, но не твърдя, че съм прав. Това е мое мнение. Не може да има предприятия само за да съществуват", посочи депутатът от ДБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3505 |24.11.2021 Писателят Георги Бърдаров: Ние сме демографски парадокс . 5| 3783 |24.11.2021 Експертът Красимир Георгиев: Пътната безопасност - удобен начин за преминаване на средства през някъде нанякъде . 16| 3789 |23.11.2021 Асен Василев на преговорите: България не може да остане без ядрена мощност . 5| 5689 |23.11.2021 Живко Георгиев: „Продължаваме промяната“ е сериозен проект, няма да е НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads