Реклама / Ads
2| 5310 |22.10.2019 НОВИНИ

Георги Георгиев: МВР и прокуратурата не се научиха да пишат грамотно призовки

.
Георги Георгиев
Органите на МВР и прокуратурата не се научиха да пишат грамотно призовки. Забелязвам известно минимално подобрение, което се надявам, че се дължи на моите образователни усилия за ограмотяване на личният състав на МВР и прокуратурата, но все още нивото е обидно ниско.
 

Това е част от коментара на Георги Георгиев от ГД "БОЕЦ" по повод изпратения от него отговор на поредната получена призовка.

Ето пълния текст:

 

ТАКА!
Това е отговора ми на 52-та призовка за тази година. Война е, на 24.10 ще се видим пред ВСС. БОЕЦ не само оцеляхме през последните месеци, а ежедневно водим битки срещу управляващата ни мафия. Ударите срещу нас са най-точният лакмус за дейността ни.


ДО: МВР ВИДИН –териториално звено „БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ” - инспектор Владимир Борисов


У В Е Д О М Л Е Н И Е
От Георги Борисов Георгиев, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” , бл 4 вх З ап. 157
На 21.10.2019г. в 16.00ч. бях посетен в дома ми от инспектор Владимир Борисов, който ми връчи призовка за явяване в сградата на ОД на МВР Видин „за справка” по административно производство, като се цитира някакъв номер на преписка.


В призовката е написано, че съм призован по „адм. производство”, преписка №УРИ489700-3216/2019г. , както и че това е на основание чл.69. ал.1 и ал.2 от ЗМВР. В нарушение на материалния закон не е посочено в какво качество съм призован - като свидетел, като обвиняем, или в друго качество. Не става ясно по какво производство съм призован, по административно, или по друг вид. В тази връзка ви съобщавам, че полицейските органи нямат никакви правомощия да разпитват (ако съм призован, като свидетел) граждани по административни дела и ако производството е такова, то аз не дължа явяване в полицията. В случай, че се касае за административно-наказателно, или наказателно производство, това е следвало да се укаже ясно в призовката, а не е направено. Това при всички положения засяга съществено правото ми на защита, каквото има всеки български гражданин, независимо в какво качество е призован да се яви пред държавни органи съгласно чл.56 от Конституцията на Република България.


Призовката ми е връчена в 16.00ч. на 21.10. , като съм призован да се явя на следващият ден в 10.00ч. Тъй като от часа на призоваване до часа на явяване има едва 18 часа, а представляващият ме адвокат се намира в София, очевидно е, че не мога да осигуря явяването си в полицията със защитник, каквото право има всеки български гражданин съгласно чл. 56 от Конституцията.


Гореизложеното по отделно и в съвкупност дава основание да се приеме, че призоваването не е извършено по законовият ред и правото ми на защита е нарушено, поради което не възниква задължение за явяване. Уведомявам инспектор Владимир Борисов, че на основание чл. 258 ал.1 от ЗМВР, поради горепосочените уважителни причини няма да се явя по връчената ми на 21.10. призовка, както и заради нейната правна негодност.


Изразявам, като гражданин и данъкоплатец, своята позиция, че въпреки десетките ми връчени само за тази година призовки и откази от моя страна да се явявам по тях заради тяхната незаконосъобразност, органите на МВР и прокуратурата не се научиха да пишат грамотно призовки. Забелязвам известно минимално подобрение, което се надявам, че се дължи на моите образователни усилия за ограмотяване на личният състав на МВР и прокуратурата, но все още нивото е обидно ниско. Като председател на Сдружение БОЕЦ, най-активната антикорупционна гражданска организация в България изисквам от институциите, превърнати в бухалки от управляващата ни мафия поне да се научат да вършат репресивната си дейност грамотно. Обидно е някак да ни преследват милиционери, като Гешев например, които не различават НК от НПК.


Уведомявам ви и че на 24.10. заедно с колегите от БОЕЦ и хиляди непримирими граждани ще бъдем в София пред ВСС, за да спрем позорното назначение на протежето на Пеевски за главен прокурор. Не хабете парите ми, като данъкоплатец и ваш заплатоплатец, за да ме издирвате и връчвате през този период призовки.
22.10.2019г. Видин Георги Борисов Георгиев – БОЕЦ
ПРОДЪЛЖАВАМЕ! НА 24.10. в 9.30ч. - ВСИЧКИ ПРЕД ВСС! СТОП ГЕШЕВ!

 

Георги Георгиев, ГД "БОЕЦ", Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4191 |21.10.2019 Прокуратурата съобщава защо обискира къщи и офиси по Черноморието . 27| 15828 |18.10.2019 Прокуратурата в паника! Търси кой каза на Фрог за тайната визита на Цацаров и Гешев в САЩ . 15| 6513 |16.10.2019 Прокуратурата призна за тайната визита в САЩ на Цацаров и Гешев, но след дъжд качулка . 2| 3947 |16.10.2019 Кристалина Георгиева: Никога не се съгласявайте да бъдете по-ниско платени от колегите си мъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads