Реклама / Ads
3| 5049 |10.06.2021 НОВИНИ

Георги Георгиев пред Фрог: Гешев да си направи селфи от кабинета, за да докаже, че е влязъл там

.
Източник: БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев да си направи селфи от кабинета, за да докаже, че е влязъл в Съдебната палата. Това каза пред Фрог нюз лидерът на „БОЕЦ“ Георги Георгиев.
 

Припомняме, че по-рано днес се появи информация, че обвинител №1 е успял да пробие кордона на протестиращите и да се вмъкне в Палатата през страничен вход.

 

На този етап Георгиев изключва това да се е случило заради блокадата на входовете, която започна от вчера. Стриктно се проверява всеки влизащ автомобил, като шофьорите се приканват да свалят стъклата, за да може протестиращите да видят кой се намира в нея. Арестантите се вкарват вътре като предварително се свалят отпред.

 

„Единственият възможен начин Гешев да се вмъкне в Съдебната плата е да се е направил на арестант и да е сложил качулка, което искрено му пожелавам да се случи“, коментира Георгиев и уточни, че главният прокурор е използвал присъствието му в София, за да отиде във Видин, където по принцип живее лидерът на „БОЕЦ“.

 

Георгиев обясни, че работата на съда и прокуратурата по никакъв начин не е възпрепятствана, а протестът е насочен единствено към Гешев, с искане на неговата оставка.

 

Блокадата се очаква да продължи до 17 часа, след което част от протестиращите ще се преместят пред сградата на БНТ, където ще бъде поискана оставката на генералния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.

 

Утре блокадата на Съдебната палата отново продължава. Ще бъде направен опит недоволните граждани да се срещнат лице в лице с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се очаква да пристигне днес. По програма нейната първа среща е с министъра на правосъдието Янаки Стоилов. Срещата предстои да се проведе. Подробности за посещението на Кьовеши умишлено се спестяват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3288 |10.06.2021 Мая Манолова предаде на Бойко Рашков доказателства за подслушване . 5| 2941 |10.06.2021 ЕП притиска ЕК да предприеме бързо действия срещу нарушителите на законността . 3| 3645 |10.06.2021 ЦИК: Имаме предложение от друга фирма за доставка на машини . 5| 3625 |10.06.2021 Елена Йончева пред The Financial Times: Големият въпрос сега е кого са корумпирали в правителството на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads