Реклама / Ads
3| 4278 |18.01.2024 НОВИНИ

Георги Киряков: Геополитическите наслагвания няма да позволят министърът Тагарев да бъде отстранен

.
Източник: БНР
Геополитически наслагвания няма да позволят министърът на отбраната Тодор Тагарев да бъде отстранен от поста при ротацията на кабинета "Денков-Габриел".
 

Това каза пред БНР политологът Георги Киряков и добави, че е нормално той да е "една от логично останалите фигури в правителството".

 

"В България има няколко ключови министерски длъжности, които се разпределят след консултации с партньорите в ЕС и НАТО. Това не е лошо, защото ние сме партньори. В някакви ситуации и те, разбира се, се съобразяват с нашето мнение и с нашите позиции", обясни политологът.

 

Георги Киряков подчерта, че в досегашния мандат на правителството се е видяло, че не толкова зависят нещата от МС, колкото от взаимоотношенията между основните фигури в основните политически партии:

 

"Между Бойко Борисов и Кирил Петков, между Асен Василев и Делян Добрев и други такива фактори в политиката, динамиката в отношенията между тях се отразява и на работата на правителството. Доколкото видяхме, че от началото на годината Борисов и Петков заровиха томахавките, процесът ще бъде гладък след ротацията до европейските избори. Ако се променят електоралните нагласи на хората на този вот, това ще промени динамиката в отношенията между партиите".

 

Според политолога популистките движения в Европа са в подем заради това, че "политическите елити в отделните демократични държави са обърнали гръб на избирателите си":

 

"В България не е по-различно. Ниската избирателна активност показва това, че политическите елити са обърнали гръб на избирателите си. Ако политиците не се обърнат към хората и не поискат тяхното мнение по редица въпроси, свързани с демократичното управление на страната, то резултатите за "Възраждане" и за други популистки партии може да бъде стряскащ за демократичните устои за възможностите България да се развива по един свободен, нормален начин".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5044 |18.01.2024 Елена Поптодорова: В много ситуации "Демократична България" крещеше с мълчание . 0| 4512 |18.01.2024 Съдът не уважи искането на прокуратурата: Майката на жестоко малтретираното дете в Пловдив остава на свобода . 35| 59447 |18.01.2024 Проф. Евгений Сачев пред ФрогНюз: С масонството са свързани Раковски и Левски! Индиана Джоунс и Джеймс Бонд са българи. ЦРУ е ползвало устава на Апостола . 1| 4725 |18.01.2024 Петко Георгиев: В сглобката си свикнаха, изчерпаха се изкуствено помпани теми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads