Реклама / Ads
36| 7807 |04.10.2020 НОВИНИ

Георги Любенов покани ”отбрани анализатори” да говорят за протеста

.
С ласкателства започна анализ на политическата и обществена обстановка в страната в ефира на Българската национална телевизия. Журналистът Георги Любенов представи гостите си в студиото като ”отбрани анализатори”, а те от своя страна пламенно защитиха доц. Стойчо Стойчев и посочиха, че е недопустимо подобно отношение към инакомислещите хора.
 

В ефира на БНТ гости бяха Румяна Коларова и Татяна Буруджиева.

 

"Много ми се иска да започнем обективно да оценяваме дори количествено присъствието на площада. Напълно естествен процес е това. Може да се предвиди и е процес, който се случва с всички протести. Големият проблем е, че активната част от този протест не възприемат това. Те реагират гневно не само срещу управляващите, а и срещу този естествен процес", посочи Коларова.

 

Тя попита дали няма закон срещу езика на омразата и посочи, че започва да има негативна нагласа от самите хора спрямо езика на протеста.

 

"Радикализира ли се протестът, както предрече Румен Радев", попита Георги Любенов.

 

"Как да нарека един протест, който ме прави несвободна? Не може да хвърлят яйца и да казват "фашист" на човек, който има своето мнение. В такова общество ли ми се предлага да живея? Фашистки са действията срещу моя колега. Това е режимът, в който са убивали и унищожавали хора, защото мислят различно. Ако не искам да пишат глупости и моите близки да се притесняват, значи аз трябва да си наложа автоцензура. Не става въпрос за персонални имена. Абсурдно е. Това е същото като да бият лекарите. Защитавам правото на всеки да бъде свободен да мисли и прави това, което реши", посочи Буруджиева.

 

Румяна Коларова анализира и политическата обстановка. Големият въпрос продължава да бъде какво ще се случи след изборите, но се чуват и гласове как ще се стигне до тях.

 

"Не трябва да се разграничават двете неща. Няма никакъв смисъл да говорим преди изборите “Как”, ако не отговорим на въпроса “След изборите - накъде?”. Протестът естествено си изчезва и без БСП да го оглавява. Оглавяват го други, които са несъвместими с демокрацията. Всяка една от тези групи, които имат своята подкрепа, трябва много ясно да кажат “Накъде след?”, посочи още Коларова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8182 |03.10.2020 Иван Бакалов: Любенов се опитва да бъде адвокат на властта . 6| 5246 |29.09.2020 Емил Георгиев: Този парламент е юридически най-неподготвен, по-добре да отиде в пясъчника . 16| 5269 |28.09.2020 Георги Свиленски: Няма да се коалираме с мафията . 8| 6450 |27.09.2020 Георги Рачев: България е единствената страна в ЕС, която не подпомогна собствения си туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads