Реклама / Ads
8| 4538 |07.04.2023 НОВИНИ

Флора и Асен Генов осъдиха изгонването на Неизбежния Караколев от пресконференцията на ПП-ДБ

.
Гонят Караколев
Цвета Стратиева от БНТ, известна и като Флора и Асен Генов осъдиха изгонването на “неизбежният” репортер Николай Караколев от от пресконференцията на ПП-ДБ- Той беше бутан и дърпан на пресконференцията на коалицията ПП-ДБ. Варненецът беше изнесен от залата насила, като причината за това не стана ясна.
 

Караколев е известен с агресивния си стил на задаване на въпроси и честите си провокации спрямо политици, които не харесва. Това обаче не е причина за подобно отношение, заявява Флора, която само преди дни беше в подобна ситуация на събитие на партия “Възраждане”.


.

“Преди няколко дни, когато адресирах една доста неприятна ситуация, в която бях изгонена от партийно събитие на “Възраждане” в качеството си журналист, заявих, че принципната ми позиция е срещу гоненето на журналисти.

 

Няколко дни по-късно, виждам, че г-н неизбежния Караколев също не е бил допуснат до пресконференция на ПП-ДБ от охрана и ПР-и. Като човек в четвърти курс, все още изучаващ журналистика, искрено ме притеснява, че това отношение към медиите започва да става практика и един ден ще ми е ежедневие.

 

Нека го кажа още веднъж. Гоненето на журналисти - добри-лоши, хубави-грозни, послушни-провокативни, винаги е неправилно”, написа Цвета (Флора) Стратиева.

 

“Г.н Караколев е бил принуден да напусне без да е казал абсолютно нищо. Имайки предвид, че буквално преди една седмица аз получих подобно отношение (без физически някой да ме изблъсква), намирам за изключително лицемерно просто да си замълча в момента, само защото не става въпрос за мен, а за някой друг.

Никой не е длъжен да търпи провокатори да му съсипват събитията, но Караколев трябваше да бъде оставен да си зададе въпросите. В случай, че действително бе превърнал събитието в цирк, тогава вече с конкретен аргумент можеше да бъде помолен да напусне. Максимата “Виновен до доказване на противното” не е в полза на свободата на словото. Двойните стандарти също”, пише още Флора във Фейсбук.


.

Асен Генов, друг журналист, който има противоположни на Николай Колев възгледи, също го защити и се изказа против изнасянето му насила от пресконференцията на ПП-ДБ. Той написа следното: “Аз нямаше да изгоня Николай Караколев. Щях да го оставя да се навика, без да му обръщам внимание, докато журналистите сами го изгонят от залата, пречейки им да си вършат работата. Защо охраната или каквито са били там хората в залата, предпочетоха да го изнесат насила - това ще остане енигма за мен. С това си действие ППДБ се поставиха до Костадинов и всяка защитна пледоария в тяхна полза е безсмислена, безполезна и вредна.”

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4875 |04.04.2023 Кошлуков побесня след скандала с Флора: Всяко интервю с ”Възраждане” бих започвал с: ”Не ви ли е срам?” . 7| 2879 |02.04.2023 Асен Василев гласува от третия път. Проблеми с една от машините в Хасковско . 4| 3318 |01.04.2023 Изкуственият интелект: едно от най-великите изобретения или „по-опасен от ядрени бойни глави“? . 5| 3222 |31.03.2023 Геновева Петрова, ”Алфа Рисърч”: Шансовете за стабилно редовно правителство са хипотетични

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads