Реклама / Ads
16| 6943 |30.05.2023 НОВИНИ

Юлий Павлов: Денков е учен от световна класа, Радев не му стисна ръката невъзпитано

.
Юлий Павлов
Президентът наруши ритуала първо, защото е невъзпитан. Акад. Денков е учен от световна класа, бил е негов лоялен министър – може ли да не му стиснеш ръката? Нищо от това не е незаконно, но е много лош сигнал за това какъв човек управлява държавата. Другото е – очевидно му се услади да управлява. Това заяви социологът Юлий Павлов.
 

Тогава, когато имаше разбирателство за съставяне на ротационно правителство, той се забави с връчването на мандата. И тогава, когато стана ясно, че ще има спънки – и когато беше моментът реално да забави, защото това е духът на Конституцията – тогава побърза, каза още той пред Евронюз.


Имаме проблем, защото се опитваме да търсим рационални обяснения на поведението на хора, които очевидно не се държат рационално. Е, как да го обясним това поведение?


Това е партиен форум. На него ПП – които очевидно са в капан на собствените си опорки – ръководството се опитва да помогне на своите членове на по-широкото ръководство, по някакъв начин да го приемат. Това е закрит форум: който го изнася, изнася в нарушение на чл. 32, ал. 2 на Конституцията – в който се казва, че никой не може да бъде записван без негово съгласие. И сега – голямото възмущение... На форумите на ГЕРБ – само дето те не са такива аджамии и не се оставят да ги записват и да ги изкарват навън – ние какво си мислим: че само си говорят колко хубави са Кирил и Асен ли? Ми, разбира се, и те си говорят как ще се върнат на власт, как ще „изчегъртат“... Това е нормално за партиен форум, смята той.


Но наистина, понеже част от хората, и особено твърдите избиратели на двете политически сили, са малко шокирани – независимо от незаконността на записа – трябва в този случай да се направи крачка назад.


Коментарът на Иван Костов е много правилен и е очевидно за всеки, който разбира политическите процеси, че ПП трябва да направят една крачка назад, посочи още Павлов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2936 |29.05.2023 Денков: Не е работа на президента да дава съвети на НС . 16| 2829 |28.05.2023 Денков се надява на работен диалог до дни. Ще се размразят ли преговорите с Мария Габриел? . 6| 2623 |26.05.2023 Акад. Денков: Не искам да съм лице, зад което да се извърши подмяна . 17| 3323 |25.05.2023 Денков потвърди, че ГЕРБ са поискали повече от един министерски пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads