Реклама / Ads
9| 3332 |26.04.2021 НОВИНИ

Д-р Георги Миндов: Вече няма желаещи за никакви ваксини

.
Вече няма желаещи за никакви ваксини. Стигна се едно насищане. Затихване на интереса въобще към всякакъв вид ваксини. Този процес не можем да го контролираме. Това каза по БНР д-р Георги Миндов председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.
 

„Затихва общо желанието, стимулът, мотивацията на хората“, коментира той и допълни, че властите трябва да предприемат мерки за стимулиране на желанието за ваксинация.

Това се случва на фона на налични ваксини, уточни д-р Георги Миндов, при който има „Модерна“ и „Астра Зенека“. Той разказа, че в списъка му има трима желаещи за „Пфайзер“, но му липсват други трима, за да отвори един флакон. От неговите пациенти, ваксинирани с първа игла с „Астра Зенека“, няма отлив за втората доза. Към д-р Миндов няма запитвания за „Янсен“, нито за „Спутник V“.

 

При общопрактикуващия лекар не са регистрирани усложнения след ваксини. „При „Астра“ няма нито един пробив, нито един, който се е разболял след първата игла. Никой не ми се е разболял“, посочи д-р Миндов. Той подчерта, че от този месец личните лекари могат да ваксинират и лица извън пациентските им листи, както и неосигурени, като допълни, че общопрактикуващите лекари вече ще работят „като зелени коридори“.

 
Според Миндов празничните дни около Великден са неудачни за ваксиниране при личните лекари, защото ще има само дежурни и те няма да работят амбулаторно, а ваксината на „Пфайзер“ изисква специфично съхранение след размразяването. Лекарят каза още, че системата за поръчване на ваксини ще заработи най-вероятно след 11 май, тогава ще намалеят и опашките пред районните здравни инспекции. Според д-р Миндов може да възникне проблем, ако ваксиниран с първа доза от "Астра Зенека" реши да си направи втора доза РНК ваксина, тъй като вторите дози се получават по протокол от първите. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4397 |25.04.2021 Камен Донев: В политиката ни няма изключителни хора, повечето са бебета . 10| 2984 |25.04.2021 Георги Свиленски, БСП: Хората нямат нужда от надпреварване на партиите пред деловодството на парламента, а от работа . 33| 6429 |25.04.2021 Иван Гарелов: ”Има такъв народ” вече трябва да спрат с мълчанието . 15| 10792 |23.04.2021 Татяна Дончева за сутрешния брифинг на Борисов: Говори за всичко, най-вече къде го стяга чепика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads