Реклама / Ads
10| 3018 |25.04.2021 НОВИНИ

Георги Свиленски, БСП: Хората нямат нужда от надпреварване на партиите пред деловодството на парламента, а от работа

.
Георги Свиленски
Спешно трябва актуализация на бюджета, без нея и към предсрочни избори означава спиране на средства в множество сектори
 

„В началото на този парламент се опитаха новите партии да представят своите предложения и идеи като нещо ново, което са измислили. Още в 44-то Народното събрание сме предлагали последователно законопроекти, касаещи социалните и здравните мерки. БСП участваше също в протестите.


Позволиха си да причислят БСП към партиите на статуквото, но БСП е системна партия – най-малкото, че през последните 7-8 години сме опозиция“. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News. Той подчерта, че с левицата не са водени преговори за подкрепа. БСП от своя страна има пет условия за подкрепа.


Свиленски заяви още, че е нужна актуализация на бюджета и ако се отиде на предсрочни избори без актуализация, ще последва спиране на средства в множество сектори, които се подпомагат вследствие от ковид кризата. „Актуализация може да внесе само Министерски съвет, служебно правителство не може да я направи“, акцентира той.

 

„Хората нямат нужда от надпреварване на политическите партии пред деловодството на Народното събрание - има нужда от работа“, категоричен бе Свиленски по повод липсата на подкрепа на мораториума, внесен от БСП, който да предотврати решения на Министерски съвет за раздаването на концесии, назначения в последния момент в бордове на държавни дружества, предоставянето на заеми и други договори.


Свиленски обърна внимание, че правителството в оставка си позволява да приема такива решения за концесии, за продажба на имоти, да прави назначения на директори в енергетиката, здравеопазването, горските стопанства, театрите, библиотеките и читалищата. Промените са както във висшия ешелон на държавните институции, така и в средния. За това вече официално сигнализира лидерът на БСП Корнелия Нинова.


„Искахме това да бъде спряно, за да може новото правителство да си поеме ангажиментите“, подчерта Георги Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4911 |24.04.2021 ЕМА зове: Втора доза от AstraZeneca да се поставя на хората в първа инжекция . 35| 10385 |20.04.2021 Георги Марков: Не те ли е срам бе, Митов? Унижавате Бойко! . 29| 3333 |19.04.2021 Христо Иванов: Не сме сила, на която да се връчи мандат. Хората заложиха на ИТН . 3| 3548 |19.04.2021 Георги Свиленски: Опитват се да скрият Борисов, страхува се от самоунижение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads