Реклама / Ads
6| 3354 |04.01.2023 НОВИНИ

Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи правителство, което дава военна помощ за Украйна

.
Георги Свиленски
Социалисът Георги Свиленски посочи, че няма как партията му да подкрепи мондата на Продължаваме промяната за съставяне на правителство, защото ПП са гласували за даването на военна помощ за Украйна. Другото, което възпира левицата е несъгласието около Избирателния кодекс. Свиленски посочи, че гледат към третия мандат, който определи като ”антикрисзисен”, само че той не е магически и едва ли ще оправи сегашното положение с магическа пръчка.
 

Депутатът от БСП Георги Свиленски каза по БиТиВи, че още от самото начало на новия парламент вниманието на всички партии е насочено към третия мандат, защото според него първите два нямат никакъв шанс, макар че те се дават на най-големите сили в НС. Според Свиленски последният мандат дава най-голяма възможност за съставяне на правителство, защото е "антикризисен", но въпреки това той няма вълшебни свойства.

 

Свиленски посочи по БиТиВи, че резултатът от изборите са показали, че двата мандата няма да донесат устойчивост. БСП няма как да подкрепи правителство, което по думите му дава военна помощ за Украйна и не е съгласно с промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.

 

Свиленски се застъпи за смисъла от съществуването на парламент, иначе прогнозира, че със служебните правителства страната ще влиза в спирала от кризи, които са: политически, икономически, социални.

 

Свиленски отправи и упрек към Радев – защо служебното правителството управлява вече пет месеца, а не два, както е по Конституция. Той посочи, че никоя от партиите не искала от президента допълнително време за водене на разговори. Призивът на социалиста е да бъде връчен час по-скоро третият мандат, след като бъде върнат втория. Свиленски каза, че България има нужда от парламент, който да приеме актуален бюджет.

 

Свиленски посочи, че от БСП няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", защото тези формации са свалили легитимно избрано правителство, а не могат да съставят ново. Социалистът изтъкна, че "Български възход" са показали, че могат да говорят и дискутират с всички. Свиленски посочи, че продължават да водят разговори с ПП и ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3694 |04.01.2023 Иван Бакалов: Идва епидемия, то вика - ”Лъжеш ме, няма вирус”. Бракувахме ваксини за 50 млн. . 14| 4167 |03.01.2023 Проф. Тагарев: Украйна може да възстанови своите територии и няма да остави Русия на спокойствие . 0| 3355 |01.01.2023 Георги Господинов: Алеко Константинов е сред най-европейските ни автори . 11| 3183 |01.01.2023 Кристалина Георгиева предрече трудна година за световната икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads