Реклама / Ads
4| 3325 |25.09.2021 НОВИНИ

Георги Свиленски: С подкрепата си за пенсионерите и семействата, БСП застана най-близко до българските граждани

.
БСП се чувства най-близко до българските граждани, защото дълги години нашата сила е именно в тези тесни връзки с хората. Ние направихме всичко възможно и в 45-я, и в 46-я парламент да има редовно правителство. Но “партиите на промяната“ не желаеха това да се случи, не желаеха да се индексират пенсиите на пенсионерите, само говореха, че искат. В последния парламент бяхме 36 народни представители и опитахме с тези партии да направим нормален диалог, но те се изпокараха помежду си.
 

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски в ефира на NovaNews.

 

Той опроверга заявеното от Асен Василев твърдение, че БСП никога не е подкрепяла съдебната реформа: „БСП не само е подкрепяла, БСП е била вносител на не малко на брой законопроекти, касаещи и ВСС, и главният прокурор, и надзорът над актовете на главния прокурор, законопроекталът за КПКОНПИ. Така че БСП не само е защитавала, а е била активен участник в този процес и няма да позволим да се твърди обратното. Когато говориш за почтеност, бъди почтен с тези преди теб, за да имаш отворени врати след това“, посочи Свиленски.

 

По думите му в предстоящата предизборна кампания е най-важно партиите да заявят искат ли да променят модела на управление на България: „Борисов го няма, но моделът си стои, той не е променен. За да се промени моделът не е да смениш двама министри, двама зам. министри и трима директори, моделът е да промениш законодателството, където е заложена корупцията. И всички тези нови партии непрекъснато поставят едни прегради, заради които да не се случи разграждането на модела“, категоричен бе той.

 

По думите на социалиста новата политическа формация трябва ясно да заяви какво ще прави и какво ще променят. „Болниците ще бъдат ли търговски дружества, как решаваме бежанската криза, въпросът с Македония, с Истанбулската конвенция, еднополовите бракове. Това са неща, които ще дойдат в българския парламент и те трябва да имат позиция, която трябва да я кажат сега на българските избиратели, за да знаят те за какво гласуват“, каза още Свиленски като допълни, че в противен случай избирателите за пореден, трети път, ще останат излъгани и разочаровани.

 

В предаването “Офанзива“ Георги Свиленски обясни, че част от “партиите на промяната“ не искат да има промяна, а подмяна, не искат да има правителство.

 

„Ние бяхме и сме, и ще продължаваме да бъдем една от най-диалогичните партии в последните месеци, в които предложихме на всяка една партия на протеста да говорим по политики и по проблемите на България. Едни дойдоха, други не“, припомни зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

 

Изказването на президента Радев, че няма да предаде левите хора, Георги Свиленски коментира така: „Възприемам, че под леви хора президентът разбира предимно социалистите, привържениците и симпатизантите на БСП. Не възприемаме това изказване като дистанциране от левицата“, обясни той.

 

Социалистът коментира и действията на Николай Копринков като не просто слухове, а факти.

 

Георги Свиленски потвърди подкрепата от Националния съвет на БСП за втори мандат на президента Радев като допълни: „Подкрепата от НС е заявена април месец, а в момента вървят общинските конференции, където също имаме информация, че подкрепата се потвърждава.“ Той обясни, че едното е процедура по номинирането и издигането, която е разписана в устава, а другото е политически акт.

 

Социалистът коментира казуса с увеличението на цените на тока, като обясни, че проблемът е в липсата на парламент: „Ако имаше парламент можеше да се направи нещо, но така пожелаха “партиите на промяната“, пожелаха да посрещнем кризите със служебен кабинет.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3659 |25.09.2021 Кристалина Георгиева отхвърли обвиненията. Докладът бил пълен с грешки . 31| 5036 |24.09.2021 Сп. „Икономист“ призова: Кристалина Георгиева да подаде оставка като шеф на МВФ . 1| 3251 |23.09.2021 Въпреки скандалите новият председател на СОС е Георги Георгиев . 5| 3773 |23.09.2021 ГЕРБ-СДС предложи Георги Георгиев за председател на СОС. Настана брожение: Не е консенсусен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads