Реклама / Ads
11| 9955 |22.03.2021 НОВИНИ

Д-р Г. Тодоров пред Фрог: Шефът на болница „Св. Анна“ да подаде оставка заради изтекла невярна информация за проф. Чорбанов

.
Д-р Георги Тодоров
Морално правилно би било шефът на болница „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков да си подаде оставката. Той и неговият екип допуснаха пробив в информационната система и тайната между пациент и лекар. Как така се допусна да изтече информация кой е приет в болницата, какво му има и как го лекуват. Това е пълно безобразие. Мениджмънтът на тази болница е в пълен потрес. В нея работи и бившия здравен министър Петър Москов.
 

Това каза пред Фрог нюз д-р Георги Тодоров относно фалшивата информация за здравословното състояние на проф. Андрей Чорбанов. 

 

Имах комуникация с  проф. Чорбанов. Няма да кажа как е, защото не съм оторизиран. Мога само да кажа, че информацията в медиите не отговоря на истината. Тя е по системата „една жена казала“. В края на май м. г. заведох дело във ВАС и го спечелих. То е за защита на лекарската тайна и данните от  лабораториите. Те  не за задължени да предават информация за заболяването на  пациентите си, включително и за ковид.

 

Отношенията лекар-пациент трябва да се доверителни. Кодексът за професионалната етика трябва да действа със силата на закон. Това, което се случи на Андрей Чорбанов е все едно да установя, че имам заразен от СПИН пациент и да разглася този факт на всички чрез медиите. В момента подготвям сигнали до прокуратурата. Единият е за всяване на паника сред населението от здравния министър Костадин Ангелов и Ангел Кунчев. Искам държавното обвинение да установи има ли Кунчев професионална компетентност за управление на пандемията. Искаме да видим длъжностната характеристика на този човек. Ще настоявам да се разбере защо премиерът Бойко  Борисов се доверява само на определени хора по отношение на борбата с коронавируса и защо не направи за тази цел  медицински съвет. Продължавам да твърдя, че няма пандемия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5886 |22.03.2021 Иван Бакалов: Нашенецът все си представя един начело. Да нарежда, да уволнява! Така е свикнал от Борисов, преди от Живков . 4| 3665 |22.03.2021 Личен лекар за ваксинирането: Ако преди месец беше тежко, в момента е катастрофално . 32| 30565 |21.03.2021 Само във Фрог: Проф. Андрей Чорбанов няма COVID-19 . 14| 9741 |21.03.2021 Илиян Василев: Не знам дали стадният имунитет не се предшества от стадна злоба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads