Реклама / Ads
14| 5371 |27.05.2023 НОВИНИ

ГЕРБ дава на заден? Тома Биков атакува: Не искаме министерски кресла. ПП да преосмисли кабинета си

.
Тома Биков: Не искаме министерски кресла Източник: БГНЕС
”Има много фактори, които не искат кабинет. И им се помага най-вече от страна на колегите от ПП”, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС
 

Вероятно най-различни фактори не искат да има кабинет. Защото скандалът, който се разрази, идва най-вече от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от ПП.

 

Става въпрос за Националния съвет на ПП.  Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в отговор на въпроса кой не иска да има кабинет.

 

„Този запис звучи като абсолютно автентично заседание на този орган и никой не е отрекъл неговата автентичност. Кой и в каква позиция е ходил да преговаря и с кое посолство? Ние нито сме направили правителство, нито има мандат за това. Има необходимост от много ясно обяснение какво се случва”, категоричен е Биков, коментирайки изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП.

 

По думите му в групата на ГЕРБ има различни мнения по въпроса, но „ние обсъждаме тези неща на няколко заседания през последната седмица”. „ Твърдях, че трябва да има непартийно правителство.

 

Твърдя, че е невъзможно в момента да има еднопартиен кабинет на ПП при това положение. Няма да искаме никакви министерски кресла. Твърдя, че трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства”.

 

И допълни: " ПП трябва да преосмисли кабинета си и да не предлага партийни фигури за министри. Ние имаме хора за три правителства да предложим. Но се съобразяваме със ситуацията". 

 

Припомняме, че късно снощи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува във Фейсбук пост: ""След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там".

 

Делян Добрев също написа във Фейсбук:

 

4:30 часа измами, далавери, преврати, предателства, ориенталска култура...
Питат ме:
- Да не им се размине?
- Няма!
 

Малко по-късно Мария Габриел направи анонс, че след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ днес ще обяви позицията си.

“Следобед ще ме чуете. На мен ми е много важно в Изпълнителна комисия да знаят моето мнение и моето виждане и това смятам да направя днес“, каза Мария Габриел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 3966 |26.05.2023 Лена Бориславова: Няма да има министри от ГЕРБ, нито уговорка да се пази имунитета на Борисов . 44| 5907 |26.05.2023 Христо Иванов за записите на Василев: Да не се поддаваме на шантаж! Целта е да се хвърли България в нови избори . 8| 3000 |26.05.2023 Доц. Малинов, политолог: Тъмни сили се опитват да разрушат постигнатото между ПП и ГЕРБ . 14| 5949 |26.05.2023 ПП заплаши ГЕРБ с развод заради съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads