Реклама / Ads
0| 3772 |01.04.2022 НОВИНИ

ГЕРБ и ДПС откога са толкова яростни защитници на парламентаризма?

.
ГЕРБ и ДПС се прегърнаха за обща кауза - защитата на българскиа парламентаризъм. С бурни слова от трибуната на Народното събрание изразиха възмущението си, че видите ли, премиерът Кирил Петков се разхождал безцелно из столичните улици, а не се явявал да отговаря на депутатските въпроси в пленарна зала. Парадокси разни се случват днес.
 

“Процедурата ми е по начина на водене и искам почивка. Ще призова по най-бързия начин ръководството на НС да се свърже с Кирил Петков и да го информира, че в момента се провежда блиц контрола. От новинарски сайт е видно, че Петков е в София. Няма неотложни ангажименти, разхожда се пеша, но очевидно има възможност да дойде в парламента. Снимката е публикувана преди малко в някой от водещите новинарски сайтове. В този смисъл, господин председател, искам почивка от парламентарната група и се надявам, че министър-председателя ще изпълни своите Конституционни задължения, мака че не ги разбира”, посочи Десислава Атанасова. 

 

"Току що Google видя антикорупционната търсачка Кирил Петков да се разхожда безцелно из София. Моля да проверите дали не е тръгнал към Народното събрание, за да отговори на нашите въпроси", каза Славина Точева от ГЕРБ.

 

Водещият новинарски сайт, съобщил новината, е близкият до ГЕРБ в. "24 часа". Интересно ми е обаче защо преди месеци със същия този ентусиазъм Борисовите депутати не размахваха журналистически разследвания, които разкриват корупционни схеми с участието на тогава властимащите и не искаха от Борисов да дойде и да отговаря. Двойни стандарти ли са това? Питам само.

 

"Ако е мъж да дойде! Стига се е крил!", ядоса се Хамид Хамид от ДПС.

 

А къде бяхте 12 години, драги? Ще ви кажа. 

 

Бяхте на почти същите си депутатски места. Държахте властта и с голи гърди и парламентарни хватки бранехте вашия лидер Бойко Борисов от задължението си да отговаря на народните представители. Тъкмо така, многоуважаеми защитници на българската Конституция, Борисов превърна държавата ни в премиерска република, а НС стана гумен печат на Министерския съвет. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3188 |30.03.2022 Областният лидер на ГЕРБ в Пловдив и кметът на Стамболийски са на разпит в полицията . 0| 2899 |30.03.2022 ГЕРБ настоя България да прати военна помощ на Украйна. Коалицията се чуди . 0| 3168 |27.03.2022 Милен Любенов: ГЕРБ ще възпрепятстват правосъдната реформа дори с цената на конституционна криза . 0| 2810 |27.03.2022 Мартин Димитров: ГЕРБ не искат да управляват в ситуация на пандемия и война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads