Реклама / Ads
5| 2625 |26.03.2024 НОВИНИ

Градският прокурор на София: Да не си говорим за семейства и романтични връзки, това го има и в парламента

.
Източник: БГНЕС
Чувам за семейства, в различни медии за романтични връзки. Чувам за сватовство. Хайде да не си говорим тези неща, защото в самия парламент също има хора, които може би са в такива връзки. И в това няма нищо срамно за мен. Не, кръгове няма. Ако е имало нещо, г-н Ананиев, г-н Василев, г-н Атанасов и г-н Рашков, този ужас, който прокурорите изживяхме миналата година с различни изяви на различни хора от Прокуратурата, които според мен се бореха за своето его, може и да се мисли за такова нещо. Заявявам най-отговорно, че аз не съм оказала влияние на нито един прокурор.
 

Това каза пред депутатите в комисията "Нотариуса" градският прокурор на София Илиана Кирилова. 

 

"Задавам си въпроса дали не би трябвало, защото вие сте представители на вашия електорат, аз се срещам с много граждани, които идват в приемен ден, не трябва ли да се замислим, особено вие, дай Боже да имаме правителство или сега, или в бъдеще, редно ли е да бъдат народни представители, или да заемат определени позиции хора, чиито съпрузи, лица, които са във фактическо съжителство, роднини, в която искате степен, са членове на определена партия или определена организация, която твърде много накланя везната при вземането на решения към определената партия? Никой не може да ме убеди в това. Може би греша. Но това, което се разигра преди малко: аз ви разбирам, може би и народът ви разбира. Всеки се бори за електорат. Това е вашата работа: да спечелите доверието на хората. Дай Боже да сте го спечелили и Дай Боже днес да са ни гледали. Желая ви успех и като градски прокурор", добави тя.







"Чух думи от г-н Настимир Ананиев: дълг към обществото, обществен интерес, българските граждани, които следят това, което се случва в залата. Това, което се случва в залата: смятам, че българските гражани едва ли ще останат доволни от размяната на реплики и спорове какъв е правилникът след толкова ваши заседания. Ще ви обясня това, което считам, още повече, че г-н Рашков каза миналия път, че има интерес дали съм научила правото, за което му благодаря. Тази комисия е създадена за една-единствена тема. При създаването на тази комисия г-н Рашков направи изявление, че именно тази комися ще означава "хвърляне на прах в очите" и Мартин Божанов е ниско в корупционната схема, което се доближава до изказа на бившия главен прокурор, че е "един дребен измамник" и че парламентът не може да се занимава с "някакъв клуб". Аз наистина му благодаря за това изказване, казвам го най-сериозно", каза още тя.

 

"Благодаря на г-н Рашков, че направи едно изказване, в което се обоснова за избирането на повече членове в Прокурорската колегия, той направи изказване, което защити независимостта на въпросната колегия. За това му благодаря", добави Кирилова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2839 |26.03.2024 Ивайла Бакалова: Готова съм да застана пред детектор на лъжата, прокурор Кирилова манипулира . 14| 5234 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 2| 2402 |26.03.2024 Експерт по национална сигурност: Трябва да повишим бдителността, тероризмът е жив . 4| 2561 |26.03.2024 Руската пропаганда и истината. Какво разбрахме и какво не за атентата в Москва?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads