Реклама / Ads
32| 5413 |17.11.2023 НОВИНИ

ГЕРБ и ДПС щели да участват в кворума в сряда, но срещу условия /видео/

.
Източник: скрийншот
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев и министърът на финансите и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев дадоха изявление в Народното събрание.
 

"Имахме много интензивни разговори, в които участва Асен Василев. От своя страна ние и колегите от ДПС поставихме няколко условия - в сряда двете парламентарни групи ще участват в кворума на НС и ще покажем, че евроатлантическото мнозинство го има". Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти.

 

Тя заяви и условията. Първата тема - дерогация на "Лукойл", втора тема Закон за държавния бюджет и трета тема - Демонстрация на евроатлантическото мнозинство. "Получихме гаранции от колегите, от ПП-ДБ, в лицето на г-н Василев, че занапред няма да има случаи, в които тяхната парламентарна група ще гласува заедно в различно мнозинство с "Възраждане", БСП и ИТН", заяви Атанасова.

 
По темата с дерогацията, Атанасова каза, че тя ще бъде отменена в две стъпки - първата стъпка от 1 януари спиране на квотите за износ, а втората от 2 март окончателна отмяна на дерогацията. За този преходен период са се съгласили единствено и само за да няма финансови сътресения на пазара, а именно тези щети от повишение на цената на дизела и бензина.

 

Постигнат е консенсус и по отношение на бюджета, който също се превърна в препъникамък за сглобката. Всички искания на парламентарните групи по отношение на приходите и разходите ще бъдат удовлетворени.

 

ГЕРБ и ДПС поставиха условия, за да дадат зелена светлина - изрично да бъде разписано кои точно инфраструктурни проекти за кои общини ще бъдат финансирани. Самият Борисов също заяви, че депутатите му няма да дадат зелена светлина за законопроекта, ако той не бъде променен. 


От ПП-ДБ коментираха, че са склонни на компромиси свързани с бюджета, но ако те не засягат основните му цели. 

 

"Не може. Дори да не се приеме бюджет. Ние години наред бяхме без бюджет, така че това не е нищо ново", заяви Борисов преди дни.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2614 |17.11.2023 Министерството на спорта: Антиобществените прояви не кореспондират с основните функции на спорта . 0| 2440 |17.11.2023 Христо Панчугов: Вотът на недоверие е добър повод за ясен план за реформиране на националната сигурност . 15| 5182 |17.11.2023 Стоянов не бил нито на кръчма, нито на дискотека.  Не бил на кино, за да се забавлява . 0| 2620 |17.11.2023 Отново спря хуманитарната помощ за Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads