Реклама / Ads
10| 3309 |02.02.2022 НОВИНИ

След жесток спор в пленарна зала ГЕРБ иска оставката на шефа на енергийната комисия

.
Източник: БГНЕС
ГЕРБ иска оставката на председателя на комисията по енергетиката Радослав Рибарски от ”Продължаваме промяната”.
 

"Днес сме свидетели на престъпно нехайство. Има една основна тема - криза в цената на енергоносителите. Внесохме законопроект, за да решим проблемите на училища, болници. За сметка на това в дневния ред виждаме изслушвания на КРС. Ние не се борим за тези, които са подкрепили ГЕРБ, а за всички граждани. Министерство на финансите с нарочно писмо ги оставя на тъмно. Предлагаме да бъдат компенсирани училища, детски градини, както бяха подкрепени електроразпределителни дружества", заяви на брифинг Жечо Станков от ГЕРБ.

 

"Не само правителството не работи, не работят и комисиите. Комисията по енергетика свърши в 12:30 ч., изготвяне на протокола можеше да стане вчера. Оставка на председателя на Комисията по енергетиката", каза Росица Кирова.

 

"За тях това е пиар акция и имаше обвинения, че след като кметовете били повече от ГЕРБ и затова били там. Тези хора не разбират, че не наказват кметовете от ГЕРБ, а наказват обикновените граждани. Искаме оставката на комисията по енергетика, защото не може да се справи с това. Не може от 12:30 ч. до днес да не маже да изготви един доклад", заяви Александър Ненков от ГЕРБ.

 

Това искане от страна на ГЕРБ дойде малко след като народните представители започнаха работния си ден и то не как да е, а със спор за седмичната програма на Народното събрание. От ГЕРБ поискаха да бъде включено проекторешението им държавата да поеме 100% от разликата в сметките за ток на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия. След спорове в залата депутатите излязоха в кратка почивка. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3564 |01.02.2022 Премиерът назначи двама зам.-министри – на транспорта и околната среда . 13| 3271 |01.02.2022 САЩ получили нов отговор от Русия след ултиматумите за НАТО в Източна Европа . 1| 2915 |01.02.2022 Близо 8 млн. лв. в сметките на партиите и коалициите за последната предизборна кампания . 5| 4005 |01.02.2022 Министър Караджов отговори на ДПС: Не разследвам партийна принадлежност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads