Реклама / Ads
10| 4406 |06.01.2015 НОВИНИ

ГЕРБ канят на кафе партньорите си

.
Менда Стоянова Източник: Булфото
Бюджетът, който приехме в края на миналата година е реалистичен и възможен. Бюджет може да осигури предвидимост и стабилност.
 
Това каза Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси в сутрешния блок на БНТ. Тя обърна внимание на отношението на българина към бюджета и неговите неправилни очаквания за лична полза от приемането му.

„Всички ние напоследък прекалено много се фокусираме в бюджета и всеки български гражданин едва ли не търси своята част в него. Това за мен определено е грешно. Бюджетът на държавата представлява една малка част от Брутния вътрешен продукт на страната. Чрез разходите на държавата се осигурява финансирането на най-важните й системи и подпомагането на социално слабите. Всички останали хора обаче, трябва да поемат нещата в собствените си ръце. Те по-скоро внасят приходи в бюджета и по-малко трябва да очакват да получат от него директно доходи”, посочи Менда Стоянова.

Депутатът заяви, че най-сериозните проблеми в момента са в социалната сфера. По думите й проблемен сектор е и здравеопазването. Тя обаче подчерта, че в сектора са длъжни да се справят. Не може в края на всяка година да рекетират бюджета, заяви Стоянова.

Тя категорично застана зад законодателните промени за пенсионните фондове. Конкуренцията е единственият възможен стимул фондовете да се борят за клиентите си, посочи тя.

Стоянова уточни, че политиците осигуряват правилата. „Ако всеки един от нас не работи да се изпълняват тези правила или да се променят те, тогава, когато не са правилни, нищо няма да се случи. За съжаление, това е опитът ни от последните 25 години преход”, допълни още Стоянова.

По думите й това, което се случи в България през 2014 г. в политически план, беше ново за страната. Видя се как сложна коалиция се стикова така, че противоречията да се изглаждат на по-ранен етап. Трябва обаче да променим начина, по който си говорим с партньорите, посочи Стоянова. Тя разкри, че другата седмица от ГЕРБ ще поканят партньорите си в управлението на кафе, за да разговарят за бъдещите си действия.

Дебати с партньорите ще водим, но докато съществува правителството, водещата роля ще е на ГЕРБ. Няма да се откажем от онези политики, които са част от нашата програма, подчерта Менда Стоянова. Тя уточни, че подкрепа от ДПС трябва да има по важните за България теми. Всякакви приказки за предсрочни избори за мен са безотговорни, каза още депутатът от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4847 |05.01.2015 Вицепремиерът Т. Дончев: Само ДПС и ГЕРБ са готови за нови избори . 2| 4177 |03.01.2015 ГЕРБ с цедка за лобистки закони . 6| 4882 |31.12.2014 Реформаторите настъпват ГЕРБ за социалното осигуряване през януари . 64| 4579 |29.12.2014 Мая Манолова: Реформаторите - обслужващ персонал на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads