Реклама / Ads
63| 5787 |25.04.2012 НОВИНИ

ГЕРБ: Обещахме по-добър живот и ще го изпълним

.
ГЕРБ декларираха ангажименти в декларация
Няма да ни отклонят от посоката ни нито измислени вотове на недоверие, нито политическия популизъм на опозицията., заричат се депутатите от управляващата партия.
 

Депутатите от ПГ на ГЕРБ определиха в специална декларация основните приоритети, по които ще работят през пролетната сесия на парламента:

"Ние от ГЕРБ работим по всички тези наши приоритети, защото обещахме на българските граждани по-добър живот. Ще изпълним ангажимента си, защото нашият хоризонт надскача дребното политиканстване и терзанията за оцеляване на политическата сцена. Имаме набелязани приоритети, затова в оставащите месеци ще работим, за да оправдаем очакванията на всички, които ни вярват, защото техните очаквания съвпадат с нашата отговорност. Няма да ни отклонят от посоката ни нито измислени вотове на недоверие, нито политическия популизъм на опозицията. Работата ни ще бъде нашето всекидневно доказателство пред хората, защото за свой съдия и критик избрахме единствено българските граждани" се посочва в документа.

Увереността да продължим напред черпим от положителните оценки за свършеното от нас и правителството. Тези оценки проличаха от вота на избирателите на последните два избора, се посочва в документа.

С гласовете на парламентарното мнозинство, кабинетът на премиера Бойко Борисов преодоля успешно вече три вота на недоверие. По своята същност всички те бяха абсолютно безпочвени и целяха единствено подмяна на дневния ред на обществото, смятат народните избранници от мнозинството. Те напомнят на колегите си отляво, че не могат дори да съберат  нужните ви подписи, за да поискат вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсенето на 8 подписа?, пишат от ГЕРБ. и заключават, че вече никой не иска да стои на една страна с БСП.

"Наша политическа отговорност е да продължим усилията си за запазването на постигнатата финансова стабилност на страната на фона на световната финансово-икономическа криза. В тази посока правителството и ПГ на ПП ГЕРБ предприехме редица мерки, за да запазим стабилни доходите на населението и да не допуснем тяхното намаляване. В същото време запазихме и нивото на данъците и недопуснахме увеличение на тежестта върху домакинствата. Строителството на големи инфраструктурни обекти, на магистралите „Тракия”, „Марица”, „Струма”, „Хемус” и стотиците километри пътищата, на спортните съоръжения, е наш постоянен ангажимент, се посочва в декларацията.
 
В очакване на редовната оценка от Европейската комисия за напредъка на България в борбата с корупцията и организираната престъпност след няколко месеца ог ГЕР посочват, че още тази седмица ще се проведе разглеждането на второ четене на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, "който е основен приоритет на правителството на премиера Бойко Борисов и на ПГ на ПП ГЕРБ". Убедени сме, че при изготвянето на доклада европейските ни партньори ще оценят усилията ни да отговорим на техните препоръки като приемем закон, който урежда условията и редът за отнемане в полза на държавата на придобито имущество, за което не е установен законен източник.


Веднага след приемането на промените в закона, през месец юни 2012 г. ще стартираме и процедурата за избор на членове на ВСС, посочват депутатите.

В резултат на диалога с гражданското общество и Министерството на вътрешните работи, в лицето на вицепремиера Цветан Цветанов, ПГ на ПП ГЕРБ подготви и предложи промени в Наказателния кодекс, насочени срещу войната по пътищата. В тази връзка призоваваме и всички компетентни институции и власти да подкрепят усилията ни и да се обединим в борбата срещу безразсъдното шофиране по българските пътища.

Друг основен приоритет на ПГ на ПП ГЕРБ през новата сесия ще бъде подпомагането на усилията на правителството и на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за повишаване на конкурентноспособността на българската икономика, както и енергийната ефективност и независимост.
Главна стъпка в тази посока ще бъде приемането на промените в Закона за енергетиката. Чрез тях ще осигурим независимото осъществяване на дейностите по производство и доставка на електрическа енергия и природен газ. Освен това ще бъдат засилени правомощията на националния енергиен регулатор в полза на защитата на правата на потребителите на енергийни услуги и повишения контрол върху всички доставчици на такива услуги.

Насърчаването на инвестициите в България и разширяването на възможностите пред българския бизнес също за ключов ангажимент на ПГ на ПП ГЕРБ и правителството. Доказателство за това е предложения Закон за публично частното партньорство. Чрез него ще разширим възможността за привличане на частни инвеститори в публични проекти. Този закон е още една стъпка към допълнителните форми на финансиране на публични и обществени проекти.

ПГ на ПП ГЕРБ застава категорично и зад усилията за реформирането на ВиК сектора. С промени в Закона за водите ще предложим необходимите условия за определянето на ясни правила за собствеността върху водната инфраструктура. Ще засилим отговорността на държавата при осигуряването на достъп до питейна вода за населението. Предложеният законопроект ще улесни изпълнението на проекти за изграждане, рехабилитация и модернизация на ВиК мрежите и съоръженията чрез извършване на инвестиции от страна на държавата в активи – държавна собственост. Освен това с предложените промени ще се осигуряване на контрол по техническото състояние и безопасност на всички язовири в страната. За целта ще бъде създаден единен регистър за всички съоръжения във водния сектор – държавна и общинска собственост.

Социалната политика и здравеопазването остават сред основните приоритети на ПГ на ПП ГЕРБ и на правителството на премиера Бойко Борисов. С приемането на Закона за здравето на второ четене ще потвърдим нашата решителност относно пълната забрана на тютюнопушенето на обществени места. Тази стъпка е ключов ход от дългосрочната ни инвестиция в профилактиката и превенцията. С промените в Закона за лекарствените препарати в хуманната медицина пък ще улесним достъпа на пациентите до висококачествени и ефективни лекарствени продукти.  Ще гарантираме чрез законова промяна, че отстъпките, които договаря Националната здравноосигурителна каса ще важат за всички лекарствени препарати и по никакъв начин няма да се отразят на, на това което гражданите доплащат. Освен това ще регламентираме в отделен закон правата на пациентите. Във връзка с препоръка на Европейската комисия ще предложим и приемем и промени в Закона за здравното осигуряване, според които осигурителните дружества ще трябва да отговарят и на условията като застрахователи.

ПГ на ПП ГЕРБ ще продължи и усилията си за реформиране на българското образование. С новия Закон за предучилищното и училищното образование ще поставим ясно и категорично фокуса върху личността на детето и ученика с неговата свобода на избор. С предлаганите текстове последователно ще се провежда политика на запазване и засилване на ролята на държавата във финансиране на предучилищното образование. Освен това ще предложим и промени в Закона за професионалното образование и обучение с прякото участие на бизнеса", заричат се депутатите от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5742 |03.04.2012 ГЕРБ: БСП се напъват по древногръцки . 86| 6449 |15.03.2012 ГЕРБ: Велкова няма нищо общо с партията . 31| 5428 |26.10.2011 ГЕРБ: Вотът в Кърджали е опорочен . 19| 5083 |15.09.2011 Говорителят на ГЕРБ: Цветанов е цитиран неправилно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads