Реклама / Ads
10| 2915 |26.01.2022 НОВИНИ

От ГЕРБ се оплакаха от шуробаджанащина при избора на нов шеф на тотото

.
Бурни двучасови дебати предхождаха гласуването на оставката на Александър Тодоров от ИТН, който трябва да поеме шефското място в Българския спортен тотализатор. От ГЕРБ се оплакаха от шуробаджанащина и заявиха, че Тодоров е подал декларация с невярно съдържание и не гласуваха.
 

"Въпросният господин е все още действащ народен представител и е подал оставка, след като бе избран за шеф на БСТ. Според правилника това е незаконно, той е подписал декларация, че не заема държавна длъжност. Стана порочна практика вече да се подават декларации с невярно съдържание. Кирил Петков подаде такава, след което преживя катарзис. Към момента на встъпването си като изпълнителен директор Александър Тодоров все още е бил действащ народен представител. За пореден път имаме погазване на Конституцията и законите в страната. Не може "промяната" да е промяна единствено към нарушаване на Конституцията, законите и правилата. Това е абсурдно - позицията ни е принципна”, заяви от трибуната Дани Каназирева от ГЕРБ.

 

Бившата министърка на туризма Николина Ангелкова дори попита дали прокуратурата ще се сезира по въпроса дали законът важи да всички еднакво.

 

"Толкова арогантно назначаване на жени, братовчеди и любовници и по комунизма не е имало”, посочи от парламентарната трибуна Радомир Чолаков от Борисовата партия.

 

Тодоров отрече да е налице погазване на закона. Ако такова имало, компетентните органи са тези, които да се произнесат. По думите му не е вярно, че вече е назначен за шеф на БТС, защото избирането му за директор ще се конституира при вписване в Търговския регистър.

 

"Искам да ви кажа, че според закон, приет по инициатива на ГЕРБ, изрично има едномесечен срок, в който лицата, които декларират несъвместимост, имат месец да я прекратят. 


В декларацията, подписана от Александър Тодоров, е декларирана тази несъвместимост - той ясно е декларирал, че заема длъжност на народен представител, и че до вписването си в Търговския регистър ще прекрати тези правомощия”, обясни Ива Митева от “Има такъв народ”.

 

"Може би с вас четем различни декларации, но за да използва колегата тази хипотеза, той наистина следва да декларира несъвместимост. Според декларацията, с която разполагаме, той е декларирал, че не заема публична длъжност към този момент”, опонира Дани Каназирева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7244 |26.01.2022 Тошко Йоданов: Тече изчистване и изчегъртване на ГЕРБ в ТОТОТО . 9| 5237 |26.01.2022 ГЕРБ и ДПС заедно оплюха бъдещия шеф на Тотото, Ива Митева им отговори . 27| 27099 |25.01.2022 Скопският премиер на крака в централата на ГЕРБ. Въпросът е: Защо? . 16| 3031 |24.01.2022 Борисов сумти срещу управляващите заради Украйна, ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads