Реклама / Ads
70| 5318 |25.10.2013 НОВИНИ

ГЕРБ: Оставка и предсрочни избори!

.
Източник: Булфото
Oставка на правителството и предсрочни избори поискаха от парламентарната група на ГЕРБ. В декларация от партията се посочва, че миналия петък ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май.
 

"Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий. Тя издаде тяхната уязвимост и гузна съвест заради противозаконната клеветническа кампания, която организираха. Изборите отминаха, но сянката върху техните резултати остава. Разпределението на парламентарните мандати трудно крепи правителството и мнозинството, а гражданите основателно не спират вече 130 дни да протестират срещу политическата класа и нейните задкулисни схеми", се казва в декларацията.

За създадения правен, политически и обществен абсурд не трябва да се мълчи. ГЕРБ е единствената опозиционна партия и е длъжна да алармира за него. Ние се въздържахме от коментари дълго време, докато Прокуратурата успее след светкавичната си реакция за оповестяване на сигнала, да приключи бързо и с неговото доказване.

Съобщението, че проблемът, който в деня за размисъл бе определен като „опит за държавен преврат" се оказа административен пропуск, ни даде основание да изразим най-накрая и нашата позиция. Да направим това от парламентарната трибуна е наше конституционно право. А за всеки, който все още вярва, че депутатите трябва да спазват закона и нормите на политическия морал, то е и неприкосновено, се казва в декларацията.

"Сблъсъкът в петък се разигра пред очите на българските граждани и нашите деца. Вместо урок по толерантност към опонента, вместо пример за публично поведение и морал, те видяха злия, грозния образ на тези, които крепят днешното управление", заявиха от ГЕРБ.

"След окупирания ни парламент, студентите на България окупираха и университетите. И това го правят ясно заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал. А това е поредното доказателство, че дължите на България вашата оставка и само с нея ще върнете България на хората", допълват от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6591 |25.10.2013 Главният инспектор на Инспектората към ВСС Ана Караиванова подаде оставка . 19| 5709 |24.10.2013 Протестиращи и студенти скандират заедно "Оставка" . 8| 5136 |17.10.2013 Герджиков: БСП и ГЕРБ няма да имат мнозинство при предсрочни избори . 8| 4956 |16.10.2013 Овчаров да си подаде оставката от надзорния съвет на "Лукойл"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads