Реклама / Ads
31| 5662 |10.12.2012 НОВИНИ

ГЕРБ отказа Гугушева

.
Галя Гугушева беше втората неуспешна кандидатура на СДС за конституционен съдия след Петър Стоянов, следва трета...
ГЕРБ няма да подкрепи номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия заради сигналите срещу нея, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Костинброд. Той уточни, че решението е обсъдено с премиера Бойко Борисов, който е в Осло.
 

„В разговорите, които бяха проведени, и от всичко, което беше анализирано по данните за кандидата Гугушева, парламентарна група на ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Гугушева. Колегите от СДС се съобразиха с тези констатации и това, което обсъдихме е, че на по-късен етап ще влезем, по всяка вероятност в нова процедура, в която СДС ще представят кандидат”, потвърди Цветанов в Костинброд.

Той посочи, че новата кандидатура ще бъде обсъдена както се е процедирало досега. Цветанов отбеляза, че са много нещата, които са накарали Парламентарната група на ГЕРБ да изразят своето мнение пред колегите от СДС.

Прозрачните процедури имат своя ефект и в тази посока съм убеден, че няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити”, каза Цветанов.

"Аз съм убеден, че има достойни кандидати и добри професионалисти, които СДС могат да предложат", каза заместник-председателят Цветан Цветанов.

Гугушева беше номинирана за конституционен съдия от лидера на СДС Емил Кабаиванов, след като се провали процедурата по избор на Венета Марковска. Срещу Гугушева в Народното събрание са постъпили вече три сигнала; част от тях са свързани с имотното й състояние, други с бизнес отношения, както и с фамилията й и собствености на близки и роднини.

В Народното събрание тази вечер се е провела среща на ръководството на Парламентарната група на ГЕРБ с ръководството на СДС, по инициатива на ГЕРБ. Срещата е продължила повече от два часа. От страна на ГЕРБ са присъствали председателят на Парламентарната група Красимир Велчев и председателят на Правната комисия Искра Фидосова.

ГЕРБ ще дадат възможност на СДС да направят трети опит с нова номинация за конституционен съдия. Новата процедура за номиниране на конституционен съдия ще започне след Нова година, каза Красимир Велчев, председател на Парламентарната група на ГЕРБ.
„Даваме по-дълъг срок, за да намерят най-достойния човек за конституционен съдия”, каза Красимир Велчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5245 |10.12.2012 Галя Гугушева призова за още проверки от данъчните . 31| 6927 |10.12.2012 И трети сигнал срещу Гугушева . 28| 5776 |09.12.2012 Гугушева тегли заеми от сина си, купува му апартамент . 20| 5438 |07.12.2012 Сериалът "Марковска" на път да се повтори при Гугушева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads