Реклама / Ads
34| 3690 |22.05.2021 НОВИНИ

ГЕРБ: Рашков и Радев не простиха на службите заради руската шпионска мрежа. Това е активно мероприятие

.
Скандалът с подслушванията на политици не били нищо повече от кьорфишек и активно мероприятие. Целта била една - да се обезкървят службите, които работили срещу руските шпиони. Румен Радев и Бойко Рашков не можели да простят, че е била разкрита шпионската мрежа у нас. А служебният кабинет се бил превърнал в предизборен щаб за преизбирането на Румен Радев за президент през есента. А шефовете на службите излезли в неплатен отпуск точно сега, защото вероятно знаели какво ще се случи. Как? Не стана съвсем ясно. Вероятно имали обосновани предположения...
 

Общо взето това са изводите от поредната сутрешна конференция в почивен ден в партийната централа на ГЕРБ.

 

Тома Биков и Даниел Митов категорично призоваха да се излезе с доказателства за твърденията - Стефан Янев като служебен премиер имал достъп до тази секретна информация. Другото било "Една жена каза на пазара...".

 

"Съвсем наскоро в НАТО имаше изслушване на службите за разкриването на шпионските мрежи. Дадена е най-висока оценка. Очевидно Радев и Рашков не могат да простят това, че е била разкрита руска шпионска мрежа. Нашата оценка е, че тези атаки са точно заради това. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не защото там има нещо мистериозно. Искаме да знаем каква е истината и ако има нарушение на закона, да се носи отговорност", посочи Даниел Митов.

 

Разпален коментар по адрес на ген. Атанас Атанасов направи Тома Биков от ГЕРБ. ФрогНюз припомня, че за подслушванията на политици съобщи първо именно той в ефира на Българското национално радио, а новината по-късно бе потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков. Подслушвани са политически дейци, предимно опозиционери, но не и лица от ГЕРБ. Сред подслушваните преди изборите е бил и Стефан Янев. Това според Биков било обичайно - преди всеки избори Атанасов излизал и казвал, че някой подслушва някого. После се оказвало неистина.

 

"Господин Атанасов има дълга история с конспирацията. Сега е решил да помогне на друг социалистически президент да бъде избран за втори мандат. Първият беше Първанов. Нямаше да дадем този брифинг, ако в историята не се бяха включили Янев и Рашков. За съжаление това е активно мероприятие, организирано от двама милиционери от 90-те години".

 

"След като Бойко Рашков реши да уволнява журналисти по медиите и върху него заваляха критики, той цопна в калната локва и ришиха да го извадят от блатото. Инструментът очевидно се оказа господин Атанасов", посочи Даниел Митов, проектопремиерът на ГЕРБ.

Той призова всичко да бъде разсекретено - ако трябва съдът да извади статистиката за издадените разрешения за употреба на СРС.

 

"Не може да приемем подобно говорене без доказателства. За нас службите са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа. Какво общо има шефа на ДАР? Разбирамче логиката за смяната на областните управители, но какво продиктува смяната на шефовете на НАП, ДНСК, "Митници"? Разбирам, че шефът на "Митници" е от правителството на Орешарски. Хвърлят една лъжа, повтарят я многократно и се опитват да убедят българските граждани, че има дълбока конспирация, организирана от бившето правителство. Сега искаме доказателства", отсече Даниел Митов.

 

"Рашков участва заедно със служебното правителство в кампанията, вместо да организира изборите. Те са страна, участват. Медиите публикуваха изявленията на господин Атанасов. Няма публикация, която да разкрива нещо различно от великите разкрития на този човек. Затова настояваме за откровени резултати", обясни на свой ред Биков.

 

Това не е съвсем така. Бившият шеф на ДАНС Ангел Риджаков обясни пред ФрогНюз, че е бил наясно, че се подслушват хора. Цялото интервю може да прочетете тук. Въпросът е, че информацията за подслушванията идва от няколко места, не само от ген. Атанасов.

Освен това без да иска Биков си вкара автогол по време на тазсутрешната пресконференция. Защото заяви, че неплатеният отпуск на шефовете на службите бил защото по всяка вероятност те са знаели какво предстои. Как?

 

"Може би са имали информация точно за това", обясни биков в отговор на журналистически въпрос.

 

Откъде са имали тази информация обаче така и не стана ясно. Въпрос на обосновано предположнеие, не било трудно човек да се сети. Това обаче загатва за пореден път, че може би подслушване е имало. И може би точно поради тази причина въпросните шефове на службите са били наясно какво предстои.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5888 |21.05.2021 Рашков учуден от прокуратурата. Възложила проверка на независим орган . 32| 12670 |21.05.2021 Прокуратурата отрече да има производство срещу Бойко Рашков. Сийка обаче послъгва . 54| 30808 |20.05.2021 Бойко Рашков пред Фрог нюз: Потвърждавам, че политици са подслушвани! Изнасят се документи от службите . 10| 3899 |20.05.2021 Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с Шарл Мишел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads