Реклама / Ads
32| 12669 |21.05.2021 НОВИНИ

Прокуратурата отрече да има производство срещу Бойко Рашков. Сийка обаче послъгва

.
Скандал с подслушване на политици избухна вчера, след като ген. Атанас Атанасов я съобщи в ефира на Българското национално радио. По-късно бе потвърдена и от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Пред ФрогНюз той заяви още, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за изтичане на информация. Производството е по медийни публикации в проправителствения ПИК. Прокуратурата обаче излезе и заяви - няма такова нещо.
 

Държавното обвинение отрече да е образувано досъдебно производство срещу Рашков. Позицията съобщи говорителката на главния прокурор Сийка Милева през Българската телеграфна агенция. 

 

“Вярвам, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и "фалшиви новини", посочва Сийка Милева.

 

Софийската градска прокуратура иначе се е самосезирала по твърденията за подслушване на политици. Вчера стана ясно, че три структури са слушали политически дейци. ДАНС започна и вътрешна проверка. От СГП са изискали информация от Националното бюро за контрол на СРС, в чиято компетенция е извършването на тези проверки. 

 

Сийка говори, но е добре преди това да чете.

 

Ето какво точно каза Бойко Рашков пред Фрог нюз и какъв е автентичният текст: "Не знам откъде ген. Атанасов има тази информация, но аз я потвърждавам. Да, подслушвани са. Подслушван е също и сегашният служебен премиер Стефан Янев, заяви още Бойко Рашков. Той разкри също, че прокуратурата е образувала предварително производство за изтичане на информация по публикация в сайта от ПИК. Това е нещо, което ме радва, защото знам, че е насочено срещу мен и че всъщност ми правят голяма услуга. Обществото има право и трябва да знае какво се случва и защо. Както и кой разпорежда да се случват подобни неща".

 

Сийке, къде прочете твърдение на Рашков, че е образувано производство срещу него? Освен това питай шефа си, защо не споменава нищо за подслушването на Стефан Янев, сега служебен премиер? За останалите политици и граждани? Също и за публикацията в ПИК.

Цялата милиционерска свинщина с подслушването се е случила и прокуратурата най-вероятно е съучаствала, най-малкото със затваряне на очите. Това е.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4510 |20.05.2021 Бабикян: Трябва да махнем системата ”Вишински” в прокуратурата и да няма Крал Слънце . 11| 5700 |20.05.2021 Прокуратурата разпитва Иван Ангелов и Мата Хари след разкритията на Илчовски . 11| 4113 |19.05.2021 ВСС иска помощ от ЕК за експертен анализ на работата на спецпрокуратурата . 13| 4333 |19.05.2021 Започна производството на Ф-16 за България в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads