Реклама / Ads
2| 4069 |10.06.2015 НОВИНИ

ГЕРБ и ПФ уж се споразумяха

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
"Защо казвате, че това е поставен ултиматум? Аз никога не съм възприемал тези въпроси като ултиматум."
 
С тези думи коментира срещата със съпредседателите на фронта председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. От ГЕРБ не приемат исканията и заплахите на Патриотичния фронт за оттегляне на подкрепата им за правителството като ултиматум.

Днес зам.-шефът на ГЕРБ отново извика Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и им предаде в писмен вид отговорите за това доколко могат да станат реалност исканията им.

„Патриотичният фронт прие нашите отговори. Ще има обаче и още срещи с тях, както и с някои министри", разказа още Цветанов и призна, че е много доволен от срещата, диалогът с патриотите бил конструктивен и градивен. „Полагаме максимални усилия част от исканията им да бъдат изпълнени до 1 юли. Но има и законови ограничения, които не позволяват за такива кратки срокове да бъдат изпълнени други искания", обясни още Цветан Цветанов.

„Няма неизпълними искания на Патриотичния фронт", отсече още зам.-шефът на ГЕРБ. „В момента темата за сваляне на доверието на формираното парламентарно мнозинство не беше дискутирана на днешната среща", съобщи още Цветанов и посочи, че от ГЕРБ са толкова спокойни, че дори не са обмисляли резервен вариант в случай, в който ПФ си оттеглят подкрепата за кабинета.

Минути по-късно на брифинг в парламента по друга тема от Патриотичния фронт загатнаха единствено, че на 1-ви юли окончателно ще кажат дали са доволни от дадените от страна на ГЕРБ обещания.

Припомняме, че преди седмица от Патриотичния фронт  се заканиха, че ако не бъдат изпълнени някои техни искания, то още от 1-ви юли ще спрат да подкрепят кабинета „Борисов 2". Сред исканията бяха темите за ситуацията в Гърмен и по югоизточната граница и осигуреността по отношение на бежанците, както и задължителното гласуване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5019 |09.06.2015 Миков: Връщането на ГЕРБ повиши цената на тока . 11| 6104 |08.06.2015 ГЕРБ щурмува 9 областни града със старите кметове . 8| 4766 |08.06.2015 Проф. Вучков: ГЕРБ ще замести РБ с ДПС . 5| 4825 |08.06.2015 Лечков: ГЕРБ се капсулират като вземат властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads