Реклама / Ads
1| 5385 |12.07.2010 НОВИНИ

ГЕРБ сваля имунитета на свои лобисти?

.
Парламентарната група на ГЕРБ е готова да свали имунитета на колегите си Пламен Цеков и Светлин Танчев заради скандала с появата на фалшив текст в Закона за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и публикуването му в “Държавен вестник”.
 
Двамата ще бъдат предложени да освободят и заеманите от тях постове в здравната комисия и по европейските въпроси. Това обяви по bТВ депутатът Румен Иванов, пресседател на временната комисия, разследваща скандала с подменения текст в “Държавен вестник”. Иванов съобщи, че всичките документи от работата на комисията са изпратени вече в прокуратурата. От събраните материали станало ясно, че Пламен Цеков, зам.-председател на здравната комисия прочита в пленарна зала текст, който не е минал през комисия, и е с фалшив текст, но депутатите го гласуват. После Светлин Танчев, председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси отива с едно листче и казва "така трябва да се публикува”, разкри в студиото Иванов. Беше изслушан господин Танчев, той ни уведоми, че е сезиран от негов неофициален сътрудник, който е адвокат и се е интересувал от тази възможност за пряка или непряка реклама, заяви Иванов. Тези хора имат морал и ако имунитетите им бъдат поискани, самите имунитети ги иска главният прокурор, те първи биха се отказали от тях. Ако те не го направят, категорично заявявам, че групата на ГЕРБ ще гласува за сваляне на депутатския им имунитет. Спомняме си как зам.-министри, министри бяха отстранявани без да се обясни дали те имат вина или нямат. Дори без доказана вина, само фактът, че тези хора са допуснали да се получи такава поправка без категорично доказана вина, пак те ще поемат своята отговорност, категоричен бе Иванов. Той уточни, че освен доклада, с който ще излезе комисията, ще бъде внесен и законопроект за промяна в закона за държавен вестник и промяна в правилника за дейността на НС. Целта е да не може категорично да се допускат подобни ситуации.
Румен Иванов е категоричен, че Лъчезар Иванов не е знаел и по никакъв начин няма участие в тази поправка и целият скадал. Според депутата можело вече да се говори, че има нов морал в политиката и има воля да се отстраняват хора, които злепоставят определена политическа сила, каза още Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 6933 |19.03.2010 2,5 млн. българи свалят Георги Първанов . 85| 9481 |10.03.2010 ГЕРБ сваля президента, в петък Първанов отвръща на удара . 8| 5355 |08.02.2010 Червен депутат хвърли имунитета си, иска да го разследват . 3| 5212 |11.01.2010 Борисов с безплатен съвет по финанси, сваля ДДС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads