Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

5| 5057 |08.10.2013 НОВИНИ

ГЕРБ "трудоустройва" свои уволнени кадри в столични общински фирми

.
След като новата изпълнителна власт освободи кадри на ГЕРБ от различни държавни постове, Столичната община започна да ги предлага и назначава като директори в свои фирми или им намира работа в местната управа.

Това съобщава "Дневник" и дава пример с бившия заместник-министър на вътрешните работи Димитър Георгиев, който е предложен за член на съвета на директорите на столичното общинско дружество "Метрополитен" ЕАД. Той ще заеме мястото на шефа на софийската организация на ГЕРБ и организационен секретар на партията Цветомир Паунов, който е подал оставка от управлението на метрото. Димитър Георгиев ще бъде назначен без конкурс и до провеждането му, но в доклада, внесен от съветниците от ГЕРБ Николай Стойнев и Зафир Зарков, не е упоменат конкретен срок. И друг член се е отказал от работата си в съвета на директорите на "Метрополитен", но неговото място засега остава свободно.

По-рано тази година освободеният от новия министър шеф на Столичната дирекция "Вътрешни работи" (СДВР) Валери Йорданов пое управлението на столичния район "Витоша", чийто предишен кмет Стойко Дуков не беше провел конкурси на общински имоти.

Нови попълнения ще има и в управлението на друго общинско дружество - "Егида-София". Това са назначеният по времето на ГЕРБ шеф на държавното дружество "Студентски столове и общежития" Иван Йонов и Калин Стануков, който последно е работил като главен административен секретар на АЕЦ "Козлодуй" в периода 24 април 2012 до 5 юли 2013 г. Те ще заемат местата на Марин Маринов и Таньо Станчев в тричленния състав на директорите. Общинското охранително дружество от години е затънало в дългове и преди няколко месеца Столичният общински съвет реши да го преструктурира. Целта е да го вдигне на крака и евентуално да го приватизира.

Предстои и избор на нов столичен обществен посредник, т.нар. омбудсман. На редовното си заседание в четвъртък ще бъде избрана комисия от съветници за провеждането на конкурс. Досега два пълни мандата от 5 години постът заемаше Ангел Стефанов, назначен от партията на бившия столичен кмет Стефан Софиянски ССД. В последния си доклад той написа, че сигналите до него намалели заради управлението на ГЕРБ в общината. Омбудсманът на София се избира с тайно гласуване с две трети мнозинство на съветниците. Всички назначения ще бъдат гласувани в четвъртък на редовното заседание на Столичния общински съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 5212 |08.10.2013 Изслушват бивши членове на ГЕРБ за тефтерчето на Златанов . 25| 6430 |07.10.2013 Проф. Станилов: Гледат мижавата ни субсидия, а не милионите на ГЕРБ . 7| 4858 |07.10.2013 ГЕРБ: Трагично е уволнен зам.-министър да осигурява кворум в НС . 7| 5368 |05.10.2013 Евродепутат от ГЕРБ: Мораториумът за покупката на земя от чужденци не може да бъде бариера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ