Реклама / Ads
20| 6608 |01.12.2013 НОВИНИ

ГЕРБ: Цветлин Йовчев използва МВР за пропаганда

.
Цветлин Йовчев Източник: Булфото
Съботните упражнения на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев на тема „Реформи в сектора за сигурност” представляват логично продължение на политиката на новата коалиция през последните шест месеца: постепенно дискредитиране до степен на обругаване на всички звена от системата за сигурност, които са постигнали признати успехи в борбата с тежката престъпност! Това заявиха от пресцентъра на ГЕРБ в писмо до медиите.
 

„Изявленията пред висшия политически форум на коалицията, че областните дирекции на МВР са се превърнали във феодални владения (без задължителната в случая конкретика), че отделните системи в МВР действали дезинтегрирано, че оперативните служби следва да възвърнат тоталитарния модел за предварително зададени количества агентурни сведения, че новата коалиция постигнала шеметни успехи в борбата с тежката престъпност за разлика от правителството на ГЕРБ - показва едно-единствено нещо: пълно разминаване с реалността! И това са изводи, направени на фона на ескалиращи прояви на тежки криминални престъпления, както и на трайна тенденция за нарастване на битовата престъпност”, пише в декларацията.

„Това няма как да бъде другояче, при положение, че хиляди полицейски служители са ангажирани с опазване чрез охранителни мероприятия на новата власт, която за шест месеца не призна нито един аргумент на своите опоненти и е на път да обругае всеки гражданин, проявил смелост да заяви своето право на протест! Длъжни сме да напомним, че спонтанният граждански протест на 14 юни възникна именно заради „реформата” на ДАНС и назначението на Пеевски за неин шеф - реформа, която се „случи” с активното съдействие на вицепремиера Йовчев!”, продължават от ГЕРБ.

„ГЕРБ е длъжна да заяви, че вчерашните изявления на вицепремиера Йовчев са не просто неаргументирани своеволия спрямо системата на МВР като цяло, но и обида за редовите полицейски служители, включително и онези от тях, които предадоха на правосъдието лица, обвинени в тежки прояви на международната организирана престъпност!

А това са успехи, признати от международните партньори на българските служби! И вместо да манипулира фактите, добре би било политическото и професионалното ръководство на МВР при управлението на ДПС и БСП да даде нагледен пример за поне една знакова операция срещу тежката престъпност!”, се посочва още в текста.

„Вчерашните изявления на министър Йовчев категорично потвърждават тезата, че новата власт впряга в своя защита всички държавни механизми! Това не е нищо друго, освен преминаване в качествено ново измерение в поведението на политическото ръководство на МВР: от опорни точки към груба партийна пропаганда”, завършват писмото си от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6047 |30.11.2013 Йовчев опроверга "мита за пречупения гръбнак на престъпността" . 16| 5064 |28.11.2013 Йовчев гарантира: Ще преодолеем кризата с бежанците . 21| 5400 |27.11.2013 Йовчев: Няма завишаване на полицейските правомощия . 75| 5458 |26.11.2013 Манолова към ГЕРБ: Кой открадна 1 милиард и 400 хиляди лева от бюджета на НЗОК?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads