Реклама / Ads

9| 3083 |27.07.2021 НОВИНИ

Гербаджии обикалят бежански лагери, обвиняват Рашков за увеличения мигрантски поток

.
Маноил Манов, Христо Гаджев
След сутрешното шоу днес на експремиера Бойко Борисов с ваксинацията му на живо, народните представители от ГЕРБ-СДС - Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов посетили специалния дом за временно настаняване на чужденци в град Любимец. По техни думи имали информация и от граждани, и от медии, че натискът върху българската граница се е увеличил, за съжаление, от бежанска вълна и искали лично да се уверят така загрижените за обществото гербаджии. ”Ако охраната на границата е отслабена, отговорност носи Министерството на вътрешните работи и лично министър Бойко Рашков“, каза Иванов.

„Този лагер и още един са пряка отговорност на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Много пряка и много директна. Той пък е назначен от президента. Те много искат да запазят в тайна колко човека има в лагера, колко мигранти са били настанени през последните 24 часа, до колко капацитетът е запълнен и какво мислят да правят? Те много пазят това в тайна от българските граждани, но тази тайна е толкова очеизвадна пък за хората, които живеят тук в Любимец и в Харманли. Ние просто искаме официално да ни заявят колко е запълнен капацитетът и какво смятат да правят“, заяви Маноил Манев. Той настоя някой от ръководството на Центъра да излезе и да даде тези данни на народните представители.

 

„Друго нещо, което е важно, е и къде са заловени тези нелегални мигранти, които са влезли незаконно на българската територия? Защото ние имаме сигнали, че те са заловени дори около територията на Русе, около Варна, около София, около Елин Пелин, което означава, че те са минали границата необезпокоявано, влезли са във вътрешността на страната и чак там са били задържани от органите на МВР“, посочи Христо Гаджев. По думите му е очевидно, че границата не се пази така, както трябва да се пази, щом нелегални мигранти са влезли дори във вътрешността на страната. „Очевидно е, че настоящето ръководство на Министерството на вътрешните работи е изпуснало този процес“, категоричен бе Гаджев.

 

Народният представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев обясни, че има входирано парламентарно питане към министъра на вътрешните работи. „Само че голата статистика, която ще ни дадат в отговор на това питане, на българските граждани нищо не им говори. Това е лагер от закрит тип. В Харманли е от открит тип. В Харманли хората виждат много добре колко човека влизат, излизат, разхождат се, ходят из града и правят някакви проблеми, за които гражданите ни обясниха. Докато тук в закрития тип, позовавайки се на всякакви основания, се опитват да скрият и министъра, и всички останали, колко човека има вътре“, обясни Манев.

 

 

Според него е важно да се знае колко човека има вътре, защото напълни ли се този лагер от закрит тип, както и другия такъв, тогава единственото решение, което остава е или да се спре потокът, или да откриват нови лагери. „Този отговор трябва да бъде казан от Бойко Рашков, не от някой друг. Не от следващия министър. Защото във времето, когато се занимаваше с това да мачка хората по изборната кампания, границата беше оголена. Всички полицаи, които бяха работещи там, бяха оставени на минимум и бяха изпратени да съставят предупредителни протоколи“, подчерта Манев.

Христо Гаджев подчерта, че увеличеният бежански поток показва, че отново се развива каналджийството и някои хора правят пари от тази незаконна дейност, на която очевидно правителството не може или не иска да противодейства.Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 25| 9760 |13.06.2021 Рожденикът Борисов вдигна „парти“ по „Севда ТВ“. Раздаде по един бонбон на гербаджиите . 24| 4675 |12.05.2021 Гербаджии пак превзеха тв ефира тази сутрин в най-гледаното време . 88| 13111 |26.04.2021 Тошко Йорданов: Очаквам всички, които умняха как ще сме патерица на гербаджиите . 23| 3658 |01.03.2021 Слави Трифонов: ГЕРБ обикалят националните телевизии и правят предизборна кампания с народни пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ