Реклама / Ads
11| 23729 |01.06.2021 ГЛАСЪТ

Гербовите сълзи: 4380 дни власт се оплаква от 13-дневна

.
Новото лице на ГЕРБ...
Няма ден без Борисов и определени от него представители на ГЕРБ и предишната власт да не изразяват възмущението си от кадрови чистки, „народен съд“ и реваншизъм. Говори се общо, но винаги на висок глас и с внушение, че доскорошните управляващи са жертва на нещо лошо, антинародно и антидържавно. Да уважим воплите и да проследим пътя на гербовите сълзи.
 

Ето какво казва Томислав Дончев, бивш вицепремиер и дългогодишен доверен висш кадър до Борисов. „Има силен импулс на реваншизъм. Тези кадрови рокади могат да се отразят на правителството, което ще дойде на власт. В момента президентът е едновластен господар на публичните институции в България, ако изключим тези от местната власт. Няма парламент, който да контролира работата на правителството, но това по закон е така в тази ситуация“.

 

Кадровите рокади можело да се отразят на следващото правителство. 12 години кадрови рокади на ГЕРБ и по кефа на Борисов на кого и как се отразяваха? Последни сме по всичко, свързано с качеството на живот и здраве и първи по корупция, неграмотност, липса на върховенство на правото и пр. Завършилият с посредствен успех математическата гимназия в Габрово и философия във Великотърновския университет, който похарчи над 2 млрд лева народна пара без да създаде електронно правителство не коментира тъжното състояние на страната, но има претенции. Каточели не е ясно, че когато резултатите са лоши, трябва да се правят смени. Когато са ултра лоши – чистката смяната на кадри и задължителна, ако щете го наречете чистка – все едно.

 

Президентът бил едновластен господар на публичните институции, без местната власт… Радев, ако приемем определението, е такъв от 13 дни. 4 380 дни наистина пълновластен чорбаджия на държавата бе Бойко Методиев Борисов, който разпореждаше на парламентарната група на ГЕРБ какво да внася, гласува или отхвърля в законодателството. Разполагаше с бюджета на страната като със свои пари. Нито дума за това. Защо мълчите за онази опорка на вашия вожд, че Радев го следял с дрон в спалнята? Много интелигентна беше. И за Караянчева се изказа ласкаво, ама и това пропускате. Смешни мишлета сте вие...

 

4 380 дни Борисов кадруваше с кадри по свой образ и подобие, превзе институциите и структури от 1-ва до 5,6 и 7-а линия. Броят на „калинките“ би затруднил и София Ковалевска, ако трябваше да направи математически анализ явлението „борисо-партийни назначения“…

 

Димитър Георгиев, шеф на ДАНС, в момента, в който става ясно че идва служебно правителство излиза в неплатен отпуск до есента. Подчинен е на премиера по онова време, значи решението е одобрено, ако не и наредено, именно от Борисов. Но завършилият счетоводство херой днес плаче, че било наранено достойнството му на голям професионалист. Моля? Дръжте се нормално, бе, хора. Не можете - знаем.

 

От ДАНС бе освободен и заместникът на Георгиев – Недялко Недялков. Той веднага се жалва пред медиите на Борисов и Пеевски, щял да си търси правата в съда и прочие. Хвали се колко награди бил получил. Може, сигурно най-заслужените и блажните са му ги връчвали в х-л "Берлин". Или не е чувал за базата на Пеевски... Негови колеги казват, че е зле образован некадърник със съмнителен морал. И защо Недялков е считан от години за човек на Пеевски? Защо не на някой дру или да се е прославил с професионално отношение към работата?

 

Деполитизацията на МВР е проведена през 1991 г. През 2021 година двама вътрешни министри, наложени от Борисов – Младен Маринов и Христо Терзийски – са водачи на депутатски листи на ГЕРБ и стават депутати. Тези на кого са служили, че е трудно да се досетим...

 

Защо от ГЕРБ не коментират разкритията за потънали над 5 милиарда в „Автомагистрали“, ВиК холдинга, в Държавната консолидационна компания, в енергетиката, проектите АЕЦ-Белене и Турски поток? Защо повтарят мантрата за разкритата проруска шпионска мрежа (замесени някакви пенсионери, събирали информация от интернет…), а не обелват дума за действията на Борисов и Теменужка Петкова по линия на договори, обслужващи на 100% интересите на кръгове в Кремъл? Това за гербаджиите братска дружба ли е или национално предателство? Кажете нещо и за многомилионните кредити на „наши“ фирми от ББР и скандалното поведение на служители, които отказват информация на принципала, т.е. на държавата, която е собственик на банката. Във всяка държава, където има правов ред досега тези чиновници щяха да са в ареста и то с пълно право.

 

Списъкът е ужасно дълъг. Защо Борисов, Даниел Митов, Томислав Дончев, Тома Биков, Деница Сачева и останалите настояват гражданите да повярват на тях, а не на разкритията и фактите, които сочат към колосален грабеж? Защо? За морала на доскорошното управление и партийната върхушка дори не отваряме дума. Чекмеджето и словесните излияния на Борисов в изтекли разговори говорят достатъчно. Не коментират и съмнително-топлите връзки на Борисов с главните прокурори Цацаров и Гешев. Кой не знае за тях? А за ортаклъка му с Пеевски?

 

Искат още и още доказателства за свидетелства на пострадали от предишната власт бизнесмени, сякаш в цитираните изрази на Борисов не проличава неговия неподражаем циничен стил.

 

Тома Биков, този непресъхващ извор на истини казал: Г-н Борисов не е канибал. Верно? Биков, ти откъде знаеш? Защо да вярваме на теб повече, отколкото на бизнесмена, който е разказал с какви думи е бил заплашван? Биков, ако си припомниш стилистиката на своя Бос, едва ли би бил толкова смел в твърденията...

 

Сълзите на герберските водачи са крокодилски. Няма кого да трогнат. Написали писмо до ЕК да се жалват от репресии и реваншизъм. Наистина ли вярват, че там не знаят каква е истината?

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 16673 |24.05.2021 Годината е 2020. Един бос бяга в чужбина и започва да вади мръсното бельо на властта... . 62| 30691 |25.03.2021 Дадох ти генералските пагони, мога да ги взема - тайни преговори за властта . 20| 16048 |05.02.2021 Недялко, ибрикът и възпалените хемороиди на властта . 15| 12668 |28.12.2020 Българската мечта: беден и прост с чекмедже и власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads