Реклама / Ads
7| 5216 |17.02.2017 НОВИНИ

Герджиков: В 9 поръчки в МО има индикации за измами

.
Финансовото, Транспортното ведомство, Министерството на младежта и спорта, Екоминистерството (МОСВ), Земеделското, Социалното министерство, Министерството на образованието, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма са с най-малко нарушения.
 
Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков  при представяне на отчета за ревизията на кабинета "Борисов".

Не така стоят нещата в МО, стана ясно от отчета на Огнян Герджиков. 45 нарушения на ЗОП е констатирала проверката във военното ведомство. По 9 има индикации за измама и са предадени на военна прокуратура, допълни служебният премиер.

Известни нарушения има в поръчки на АПИ. В икономическото ведомство пък се залагали дискриминационни условия в поръчките. В Агенцията за малките и средни предприятия също имало нарушения.

Проведена е процедура без условия за реална конкуренция. Забавени поръчки имало в МЗХ. Това можело да доведе до спиране на пари от ЕС. Забавени поръчки имало и в МЗ, МВР.

 Открити са съществени нарушения и в обществените поръчки на Агенция "Пътна инфраструктура" за ремонт и поддръжка на настилките и съоръженията на магистралите "Хемус" и "Тракия", обявени през 2015 г. За тях е констатирано, че условията на търговете са били организирани така, че да се дава предимство на определени участници в процедурите.

Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков .
„Поради зачестилите спекулации по смените на областни управители, бих искал да подчертая, че освобождаването им и назначаването на нови бе осъществено изцяло в рамките на закона, с решение на Министерски съвет. От страна на правителството не са изпращани каквито и да е писма, адресирани до конкретни личности“, заяви Герджиков.

По думите му кадровата политика по отношение на областните управители е публична, решенията по този въпрос също са такива. „Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Имаше един случай, в които областният управител от Перник искаше отпуска по време на предизборния период, при положение, че областните управители имат сериозни задачи при осигуряване на изборния процес“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3598 |15.02.2017 Ненчев видя политическа атака в обвиненията за 100 поръчки . 7| 6193 |13.02.2017 Борисов нападна Герджиков: Изказването му граничи с нахалство . 5| 3849 |11.02.2017 Герджиков: На ”Кулата” всичко е спокойно . 0| 4101 |07.02.2017 Екипът на Бъчварова затлачил много обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads