Реклама / Ads
12| 3592 |16.05.2021 НОВИНИ

Герджиков: Впечатлен съм! Служебното правителство тръгна устремно и активно

.
Проф. Огнян Герджиков Източник: стопкадър, Нова телевизия
Още в първите дни служебното правителство тръгна много устремно и активно. Впечатлен съм от състава му. Той е много добре балансиран, с изключително качествени хора. Това ми дава надежда, че ще бъде свършена добра работа. Това заяви пред Нова телевизия Огнян Герджиков. Той бе категоричен, че е нормалто тези, които слязоха от политическата сцена да изразяват недоволството си.
 

„Не са водени разговори с мен. Щях да съм притеснен, ако бяха. Историята не бива да се повтаря”, каза още той на въпрос дали е бил поканен да участва в него.

 

Герджиков коментира и рокадите по високите етажи на властта от последните дни. „Трябва да има рокади, но трябва да се спазва мярката. Много сериозни трусове могат да не дадат добър резултат, но пък защо идва нов кабинет, ако всичко ще е по старому? Трябва да се намери балансът”, категоричен бе той.

 

Според него най-големият трус у  нас ще бъде това дали ще стигнат парите. „Трябва да се създадат предпоставки бизнесът да работи. България има нужда една година да няма парламент. Той непрестанно произвежда продукция, която постоянно се променя и това е най-големият бич за икономиката ни. Това не знам защо не се осъзнава толкова години, че пагубно за България”, заяви проф. Герджиков.

 

По думите му след изборите пак ще имаме силно фрагментиран парламент. „Пак няма да достигне коалиционната култура за обединение и пак може да се стигне до избори. Това не ме плаши, България има нужда да си почине”, каза той.

 

Професорът определи 45-тото НС като една еуфория. „Слава Богу, че не се биха. Имаше липса на баланс, партийният интерес над националния и липса на коалиционна култура. Още сме млада демокрация на приливи и отливи, но 45-ят парламент бе най-краткият в историята ни“, подчерта проф. Герджиков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3157 |12.05.2021 Петър Чолаков: Служебното правителство може и да ще подхване „бойната песен“, подадена от ревизионната комисия . 13| 3376 |11.05.2021 Румен Радев назначава служебното правителство днес . 5| 3053 |10.05.2021 Какво очакват от служебното правителство депутатите от 45-тото НС? . 9| 11024 |05.05.2021 Илиян Василев: Борисов ще опита да торпилира служебното правителство, ще организира протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads